29 / 03 / 2024

Aşçıoğlu, Ali Sami Yen'e 461 milyon 500 bin lira önerdi

Aşçıoğlu, Ali Sami Yen'e 461 milyon 500 bin lira önerdi

Ali Sami Yen Stadyumu arsasının gelir paylaşımı yöntemiyle satışı ihalesinde, ikinci oturumda en yüksek teklifi 461 milyon 500 bin lirayla Aşçıoğlu İnşaat verdi



Toplu Konut idaresi'nin (TOKİ) Ali Sami Yen Stadyumu arsasının gelir paylaşımı yöntemi ile satışı ihalesinin ikinci aşamasında en yüksek teklifi yine Aşçıoğlu İnşaat verdi.

Aşçıoğlu İnşaat, Ali Sami Yen arsası için hasılat hedefini 1 milyar 25 milyon 555 bin liraya yükseltirken, TOKİ'ye 461 milyon 500 bin lira arsa payı önerdi. Firma, hasılatın 1 milyar 25 milyon liranın üzerine çıkması halinde TOKİ'ye verilecek payı da yüzde 43'ten yüzde 45'e çıkardı.

TOKİ'de, komisyon başkanı Muhsin Soylu başkanlığında düzenlenen ihalenin ikinci aşamasında, ilk önce firmalardan sözlü teklifleri istendi. Pazartesi günü düzenlenen ihalede teklif veren iki firmadan biri olan Teknik Yapı Teknik Yapılar San. ve Tic. AŞ'nin temsilcisi ihaleye katılım için gecikince, ilk önce Aşçıoğlu İnşaat sözlü teklifini verdi.

Aşçıoğlu İnşaat, ihalenin birinci aşamasında 387 milyon lira olarak önerdiği arsa payını 388 milyon liraya çıkardı. Bu arada Teknik Yapı'nın temsilcisi geldi ve önceki ihalede 92 milyon 210 bin 92 kuruş olan arsa bedelini 389 milyon liraya yükseltti.

Daha sonra firmalardan nihai yazılı teklifleri istendi. Aşçıoğlu İnşaat, söz konusu arsa için önce 900 milyon lira olarak öngördüğü satış hasılatı tutarını 1 milyar 25 milyon 555 bin liraya, arsa bedeli olarak TOKİ'ye verilecek
tutarı da 461 milyon 500 bin liraya yükseltti. Satış hasılatının 1 milyar 25 milyon 555 bin liranın üzerine çıkması halinde, TOKİ'ye verilecek pay yüzde 43'ten 45'e yükseltildi.

Teknik Yapı Teknik Yapılar San. ve Tic. AŞ ise Ali Sami Yen stadyumu arsasında uygulayacağı projenin toplam hasılat tutarını 249 milyon 217 bin 416 liradan, yaklaşık 3 kat artırarak 971 milyon 428 bin 571 liraya çıkardı. Firma, TOKİ'ye, 421 milyon 428 bin 571 lira arsa payı önerirken, satış hasılatının 971,4 milyon liranın üzerine çıkması halinde, idareye bundan yüzde 43,41 pay vermeyi öngördü.

Teknik Yapı, ihalenin birinci aşamasında, toplam 249 milyon 217 bin 416 lira satış geliri öngörürken TOKİ'ye 92 milyon 210 bin 92 kuruş arsa satış payı önermişti. Satış hasılatının 249,2 milyon liranın üzerine çıkması halinde bunun yüzde 37'si TOKİ'ye verilecekti.

Komisyon Başkanı Muhsin Soylu, ihalenin teknik olarak sonuçlandığını belirterek, tekliflerin  TOKİ  tarafından değerlendirileceğini söyledi. TOKİ'nin, değerlendirmesini Haziran'ın ilk haftasında sonuçlandırması bekleniyor.

İhaleye Aşçıoğlu İnşaat adına katılan Yönetim Kurulu Üyesi İrfanAşçıoğlu, basın mensuplarının soruları üzerine, ihalenin sonuçlanması halinde gerekli açıklamayı Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu'nun yapacağını söyledi. İrfan Aşçıoğlu, "hangi futbol klubünü tuttuğunun" sorulması üzerine de "Ben Fenerbahçeliyim, Yaşar Aşçıoğlu Trabzonsporlu" dedi.

İhale şartnamesine göre, teklif edilen arsa satış karşılığı idare payının yüzde yüzde 20'si sözleşme tarihinden itibaren 30 gün içinde, yüzde 15'i bir yıl içinde, yüzde 15'i 540 gün içinde, yüzde 15'i 720 gün içinde, yüzde 15'i 900 gün içinde, yüzde 10'u 1140 gün içinde, kalan son yüzde 10'luk bölümü de 1325 gün içinde olmak üzere, yaklaşık 4 yılda ödenecek.

İLK AŞAMADAKİ TEKLİFLER
TOKİ'nin Ali Sami Yen Stadyumu'nun arsasının hasılat paylaşımı yöntemi ile satışı amacıyla düzenlediği ihalenin ilk aşaması, 24 Mayıs günü yapılmış, 8 firma şartname almasına karşın sadece iki firma teklif vermişti.

İhalenin ilk aşamasında Aşçıoğlu İnşaat-Nurol OGG, söz konusu arsa için toplam 900 milyon liralık satış hasılatı öngörürken, TOKİ'ye 387 milyon lira arsa payı önerdi. Ayrıca satış hasılatının 900 milyonun üzerine çıkması halinde hasılatın yüzde 43'ü yine TOKİ'ye verilecekti.

İhaleye ikinci teklifi veren firma ise Teknik Yapı Teknik Yapılar San. ve Tic. A.Ş. oldu. Firma toplam 249 milyon 217 bin 416 lira satış geliri öngörürken TOKİ'ye 92 milyon 210 bin 92 kuruş arsa satış payı önerdi. Firma satış hasılatının 249,2 milyon liranın üzerine çıkması halinde bunun yüzde 37'si yine
TOKİ'ye verilecekti.

TOKİ'NİN İLK AŞAMADAKİ KARI 45 MİLYON LİRA
TOKİ'nin Ali Sami Yen Stadyumu'nun arsasının satışı amacıyla 16 Nisan'da düzenlediği açık artırmada da en yüksek teklifi 416 milyon 500 bin lira ile Nurol-Aşçıoğlu Ortak Girişim Grubu vermişti. TOKİ teklifi yetersiz bulduğu için arsa satış ihalesini iptal ederken, gelir paylaşımı yöntemi ile yeniden ihaleye çıkmıştı.

Aşçıoğlu inşaat, ihalede, arsa için ödenecek bedeli 45 milyon lira daha artırmış oldu. TOKİ, gelir paylaşımı yöntemi ile sadece arsadan sağlayacağı geliri 45 milyon lira artırırken, firmanın satış gelirini 1 milyar 25 milyon 555 bin liranın üzerine çıkarması halinde, bundan da ayrıca yüzde 45 pay alacak. Firmanın hasılatına bağlı olarak TOKİ'nin bu projeden alacağı gelir artacak.

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, satış ihalesinin iptal edilmesiyle ilgili yaptığı AA'ya yaptığı değerlendirmede, arsa için verilen 416,5 milyon liralık teklifi, "iyi ama yetersiz" bulduklarını belirtirken, "Aslında arsa için
oldukça iyi teklif verildi. Ama bizim Seyrantepe için masrafımız öngörülenin üzerine çıktı. Açığı kapatmak, daha fazla gelir sağlamak için hasılat paylaşımını denemek zorundayız. İyi bir ihaleydi, üzgünüm. Katılan firmalara teşekkür ediyorum" demişti.

Hasılat paylaşımı yönteminde daha iyi bir teklifin geleceğine inandığını, bekledikleri rakama ulaşıncaya kadar ihaleye devam edileceğini kaydeden Bayraktar, hasılat paylaşımı yönteminde yatırımcı açısından birtakım avantajlar olduğuna, özellikle devletin ortaklığının devam etmesi nedeniyle imar ve ruhsatla ilgili sorunların daha kolay çözülebildiğine işaret etmişti.

-138 BİN 600 METREKARELİK İNŞAAT YAPILABİLECEK
TOKİ'nin bugün gerçekleştirdiği ihalede satışa çıkarılan Ali Sami Yen Stadyumu'nun arsasında toplam 138 bin 600 metrekarelik inşaat yapılabilecek. İstanbul-Şişli'de bulunan 34 bin 640,43 metrekare yüzölçümlü, 1199 ada 384 parsel numaralı olan Ali Sami Yen arazisinin 10 dönümden fazlasının yeşil alan olarakdeğerlendirilmesi  öngörülüyor.

Rekreasyon, park ve ticaret, turizm alanı olarak planlanan alanın imar planı halen yürürlükte. Arsa üzerinde emsal bedel, brüt parsel üzerinden E=2,50 olarak gösteriliyor. Bu çerçevede, 52 bin metrekare bodrum, 86 bin 600 metrekare yer üstü olmak üzere toplam 138 bin 600 metrekare iskan edilebilecek şekilde inşaat yapılabilecek.

Arsada, otel, iş merkezi, rezidans, ofis, büro, alışveriş merkezi, sinema, tiyatro, eğlence merkezi, çok katlı mağaza, müze, kütüphane, sergi salonu, kültür tesisleri, restoran, gazino, yönetim binaları, banka ve finans
kurumları gibi ticari fonksiyonlar yer alabilecek alanlar, planda yaklaşık 23 bin 100 metrekare olarak görünüyor.

Alanın 10 bin metrekarelik bölümü rekreasyona ayrılırken, burada 500 metre kare inşaat yapılabilecek. Bu alanda, çeşmeler, oyun alanları, otoparklar ve yeşil bitki örtüsü yer alabilecek. Avan projesine göre büfe, lokanta, gazino, çayhane gibi tek katlı ve yüksekliği 3,5 metreyi geçmeyen, geçici yapılar yapılabilecek.
AA

Basında yer alan diğer haberler:

Aşçıoğlu ve Teknik Yapı, Ali Sami Yen için yarıştı, fiyat, 45 milyon TL arttı

- Dün gerçekleştirilen ihalede arsa için teklif edilen para 461 milyon 500 bin TL'ye yükseldi. TOKİ, ihaleyle ilgili nihai kararı haziran ayının ilk haftasında açıklayacak

Ali Sami Yen Stadyumu'na en yüksek teklif, iptal edilen ilk ihalede de en yüksek rakamı veren Aşçıoğlu İnşaat'tan geldi. Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ), dün, birincisinden farklı olarak 'gelir paylaşımı' yöntemiyle gerçekleştirdiği ihalede Aşçıoğlu İnşaat, Ali Sami Yen arsasında gerçekleştireceği projeden elde edeceği hasılat
hedefini 1 milyar 25 milyon 555 bin TL'ye yükseltirken, TOKİ'ye 461 milyon 500 bin lira arsa payı
önerdi. Firma, hasılatın 1.25 milyon TL'nin üzerine çıkması halinde TOKİ'ye verilecek payı da yüzde 43'ten yüzde 45'e çıkardı.
İhaleye geç kalan Teknik Yapı ise teklif ettiği toplam hasılat tutarını yükleşik üç kat artırarak 971 milyon 428 bin 571 TL'ye çıkardı. Firmanın TOKİ'ye, arsa payı için önerdiği pay 421 milyon 428 bin 571 TL olurken, satış hasılatının 971.4 milyonun üzerine çıkması halinde idareye vereceği payı ise yüzde 43.41 olarak ilan etti. 

TOKİ, ne kadar kazanıyor?
TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın 16 Nisan'da düzenlenen ilk ihale sonrasında arsa için önerilen 416 milyon 500 bin TL'yi yetersiz bulması üzerine düzenlenen ikinci ihaleyle arsa için ödenecek bedel 45 milyon TL daha artırılmış oldu.
Firmanın satış gelirini 1 milyar 25 milyon 555 bin TL'nin üzerine çıkarması halinde, bundan da ayrıca yüzde 45 pay alacak. Firmanın hasılatına bağlı olarak TOKİ'nin bu projeden alacağı gelir artacak.
TOKİ'nin, ihaleyle ilgili nihai kararını, haziranın ilk haftasında sonuçlandırması bekleniyor.

Aşçıoğlu Trabzonsporlu
İhaleye Aşçıoğlu İnşaat adına katılan Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Aşçıoğlu, basın mensuplarının soruları üzerine, ihalenin sonuçlanması halinde gerekli açıklamayı Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu'nun yapacağını söyledi.
İrfan Aşçıoğlu, "hangi futbol klubünü tuttuğunun" sorulması üzerine de "Ben Fenerbahçeliyim, Yaşar Aşçıoğlu Trabzonsporlu" dedi.

İLK İHALEDEN İKİNCİ İHALEYE

* TOKİ'nin Ali Sami Yen Stadyumu'nun arsasının satışı amacıyla 16 Nisan'da düzenlediği açık artırmada da en yüksek teklifi 416 milyon 500 bin TL ile Nurol-Aşçıoğlu Ortak Girişim Grubu vermişti.

* TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın teklifin yetersiz olduğu yönündeki açıklaması üzerine ilk ihale iptel edilmiş, gelir paylaşımı yöntemi ile yeniden ihaleye çıkarılacağı duyurulmuştu.

* Bunun üzerine 24 Mayıs günü ikinci ihale düzenlendi. Ancak, sekiz firma şartname alırken, sadece iki firma katıldı.

* Satış hasılatı yöntemiyle gerçekleştirilen ikinci ihalede Aşçıoğlu, 900 milyon liralık satış hasılatı öngörürken, TOKİ'ye 387 milyon lira arsa payı önerdi. Ayrıca satış hasılatının 900 milyonun üzerine çıkması halinde hasılatın yüzde 43'ü yine TOKİ'ye verilecekti. Teknik Yapı ise, 249 milyon 217 bin TL'lik hasılat, 92 milyon 210 bin TL satış payı önerdi. Firma satış hasılatının 249,2 milyon liranın üzerine çıkması halinde bunun yüzde 37'si yine  TOKİ'ye verilecekti.
Tebernüş Kireçci

Aşçıoğlu Ali Sami Yen'e 45 milyon lira zam yaptı 

TOKİ'nin 416.5 milyon lirayı az bulup iptal ettiği ‘Ali Sami Yen' ihalesinde en yüksek teklifi 461.5 milyon lira ile yine Aşçıoğlu İnşaat verdi.

Aşçıoğlu böylece iptal edilen ihalede verdiği teklife 45 milyon, yeni ihalenin ilk turunda verdiği teklife ise 74.5 milyon lira zam yapmış oldu. Ali Sami Yen Stadyumu arsasının gelir paylaşımı yöntemi ile satışı ihalesinin birinci aşamasının ardından ikinci oturum dün yapıldı.

İHALEDE TEKNİK YAPI'YLA YARIŞTI

İhalenin pazartesi yapılan birinci aşamasında 8 firma şartname alırken sadece Aşçıoğlu İnşaat 387 milyon liralık ve Teknik Yapı 249 milyon 217 bin liralık teklif sunmuştu. Teknik Yapı'nın 10 dakika geç kaldığı ihalenin dünkü aşamasında alınan sözlü tekliflerin ardından sözlü turda Aşçıoğlu İnşaat hasılat hedefini 1 milyar 25.5 milyon lira arsa payı teklifini de 461.5 milyon lira verdi. Teknik Yapı ise 421 milyon 428 bin lirada kaldı. • EKONOMİ SERVİSİ

‘Yine alacağım' dedi aldı

TOKİ'nin Ali Sami Yen Stadyumu'nun arsasının satışı amacıyla 16 Nisan'da düzenlediği açık artırmada da en yüksek teklifi 416 milyon 500 bin lira ile Nurol-Aşçıoğlu Ortak Girişim Grubu vermişti. TOKİ teklifi yetersiz bulduğu için arsa satış ihalesini iptal ederken, Aşçıoğlu İnşaat'ın Yönetim Kurulu Bakanı Yaşar Aşçıoğlu “İhaleye yine gireceğim. Rakibim olsa da alacağım, olmasa da alacağım” demişti. Aşçıoğlu bir süre önce Ali Sami Yen'in yanındaki Likör fabrikası arazisini de 415 milyon dolara almıştı.
Star

Ali Sami Yen'e en yüksek teklif yine Aşçıoğlu'ndan

Aşçıoğlu, Ali Sami Yen Stadyumu arsası ihalesinin ikinci aşamasında 461.5 milyon lirayla yine en yüksek teklifi verdi. TOKİ, değerlendirmesini haziranın ilk haftası sonuçlandıracak

Toplu Konut idaresi'nin (TOKİ) Ali Sami Yen Stadyumu arsasının gelir paylaşımı yöntemi ile satışı ihalesinin ikinci aşamasında en yüksek teklifi yine Aşçıoğlu İnşaat verdi. Aşçıoğlu İnşaat, Ali Sami Yen arsası için hasılat hedefini 1 milyar 25 milyon 555 bin liraya yükseltirken, TOKİ'ye 461 milyon 500 bin lira arsa payı önerdi. Firma, hasılatın 1 milyar 25 milyon liranın üzerine çıkması halinde TOKİ'ye verilecek payı da yüzde 43'ten yüzde 45'e çıkardı.
TOKİ'de, komisyon başkanı Muhsin Soylu başkanlığında düzenlenen ihalenin ikinci aşamasında, ilk önce firmalardan sözlü teklifleri istendi. Aşçıoğlu İnşaat, ihalenin birinci aşamasında 387 milyon lira olarak önerdiği arsa payını 388 milyon liraya çıkardı. Bu arada Teknik Yapı'nın temsilcisi geldi ve önceki ihalede 92 milyon 210 bin 92 kuruş olan arsa bedelini 389 milyon liraya yükseltti. Daha sonra firmalardan nihai yazılı teklifleri istendi. Aşçıoğlu İnşaat, söz konusu arsa için önce 900 milyon lira olarak öngördüğü satış hasılatı tutarını 1 milyar 25 milyon 555 bin liraya, arsa bedeli olarak TOKİ'ye verilecek tutarı da 461 milyon 500 bin liraya yükseltti. Komisyon Başkanı Muhsin Soylu, ihalenin teknik olarak sonuçlandığını belirterek, tekliflerin TOKİ tarafından değerlendirileceğini söyledi. TOKİ'nin, değerlendirmesini haziranın ilk haftasında sonuçlandırması bekleniyor.

Aşçıoğlu, Trabzonsporlu
İhaleye Aşçıoğlu İnşaat adına katılan Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Aşçıoğlu, basın mensuplarının soruları üzerine, ihalenin sonuçlanması halinde gerekli açıklamayı Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu'nun yapacağını söyledi.
İrfan Aşçıoğlu, ‘Hangi futbol kulubünü tuttuğunun' sorulması üzerine de “Ben Fenerbahçeliyim, Yaşar Aşçıoğlu Trabzonsporlu” dedi. TOKİ'nin Ali Sami Yen Stadyumu'nun arsasının satışı amacıyla 16 Nisan'da düzenlediği açık artırmada da en yüksek teklifi 416 milyon 500 bin lirayla Nurol-Aşçıoğlu Ortak Girişim Grubu vermişti.
TOKİ teklifi yetersiz bulduğu için arsa satış ihalesini iptal ederken, gelir paylaşımı yöntemi ile yeniden ihaleye çıkmıştı. TOKİ, gelir paylaşımı yöntemi ile sadece arsadan sağlayacağı geliri 45 milyon lira artırırken, firmanın satış gelirini 1 milyar 25 milyon 555 bin liranın üzerine çıkarması halinde, bundan da ayrıca yüzde 45 pay alacak.
Radikal

Ali Sami Yen'e bu kez 461 milyon lira verdi, ‘az' diyene rest çekti    

Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ), arsa satışı yöntemiyle satışa çıkarıp gelen teklifleri yeterli bulmayınca ‘hasılat paylaşımı' yöntemini denediği Ali Sami Yen Stadyumu arsası ihalesinde, dünkü ikinci oturumda en iyi teklifi, Aşçıoğlu İnşaat verdi.

Dünkü ikinci oturumda Aşçıoğlu, 1 milyar 25 milyon 555 bin lira hasılat üzerinden, TOKİ'ye 461.5 milyon lira teklif etti. Arsanın satış ihalesinde, 416 milyon lira ile yine en iyi teklifi veren Aşçıoğlu, bu kez Teknik Yapı ile yarıştı. Teknik Yapı, 971.4 milyon lira hasılat beklentisi ve TOKİ'ye bundan 421.4 milyon lira teklif verdi.

Peşin verip, tapuyu alırım

Aşçıoğlu Grubu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, arsa satış ihalesi sonrasında TOKİ Başkanı'nın “30-40 milyon lira eksiğim var” ifadesine atıfta bulunarak, “Bu ihalede 46 milyon TL daha fazla teklif ettim. Sözleşmenin bir maddesinde ‘Alıcı firma isterse, burayı taahhüt ettiği miktarı ödeyip alabilir' der. Ben şu anda burayı, parayı ödeyip almayı düşünüyorum. Hedefim o. O parayı verip almasam ve hasılat paylaşımı yöntemi ile devam etsek de hasılatın yüzde 45.1'ini TOKİ'ye vereceğim” dedi.

Maliyeti 500 milyonu geçer

Burada gözden kaçan bir başka nokta olduğunun altını çizen Yaşar Aşçıoğlu, “Bu arazide, 30 bin metrekare otopark aalanı yapıp, devlete vereceğim. O alan aynı zamanda deprem afetinde kullanılacak. Orası için de ayrıca 30 milyon dolar harcayacağım. Yani arazinin toplam maliyeti 500 milyon lirayı geçiyor” diye konuştu. Yaşar Aşçıoğlu, arazinin fiyatının yine de düşük kaldığı eleştirilerine ise şu karşılığı verdi:

3 kere yandım, yine girdim

“Burasının brüt alanı 59 bin metrekare, yani 59 dönüm. İnşaatı sadece 9 bin metrekare alana oturacak. Yani, 50 bin metrekare, tamı tamına 50 dönüm yeşil alan olacak. İnşaata ise 90 bin metrekare üst katlarda, 50-60 bin metrekare de çarşıda inşaat yapacağım. Arazide ise su oyumları, yeşil alanlar olacak. Mecidiyeköy'ün çocuğuyum. Doğma büyüme buralıyım. Burada yeşile ihtiyaç olduğunu benden iyi kimse bilmez. 3 kere ben bu ihalede yandım, yine girdim ihaleye. Var mı fazla veren! Varsa alsın. Bu ihaleye niye giren yok? Madem ki az verdim, o zaman 462 milyon lira vresinler alsınlar. ‘600 milyon dolar eder' diyenler, neden gelip 462 milyon lira vermiyor!”

550 milyon dolar inşaata

Yaşar Aşçıoğlu, bitişikteki Likör Fabrikası arazisini daha önce aldıklarını hatırlatarak, “Likör arazisi benim olduğu için burayı almam lazımdı. Çünkü başkaları için iki kere iki 4 etmiyor. Benim için ediyor. İki araziden sinerji yaratacağım. Toplam 300 bin metrekare inşaata 550 milyon dolar yatıracağım” dedi. Aşçıoğlu, “Metrekaresini 10 bin dolardan satsa iki kat kâr eder” diyenlere, şu karşılığı verdi: “Hodri meydan! Gelsinler, bugün üst katların metrekaresini 5 bin dolara satarım. Hemen satarım. Hodri meydan, gelin alın. Ama o zaman riski de alacaksınız. Çünkü burasının mahkemeye gitme riski de var. Çarşı bölümüne ise sadece 30 bin metrekare satılabilir alan var. Bu işten sadece marka değerim kadar kâr ederim.”

Sembol eser yapacağım önümü kesmek istiyorlar

YAŞAR Aşçıoğlu, Ali Sami Yen arazisine 150 bin metrekare inşaat yapacaklarını belirterek, “Likör fabrikası arazisi ile birlikte yaklaşık 300 bin metrekare inşaata 550 milyon dolar yatıracağız. Sadece Ali Sami Yen arazisi için devlete de 500 milyon liradan fazla vereceğim. Bana engel olmak isteyenler Türkiye'nin önünü kesmeye çalışıyor. Yazıktır. Ben iş yapacağım, buraya sembol eser yapacağım. Binlerce kişi ekmek yiyecek” dedi. Aşçıoğlu, şöyle devam etti: “Ben şu an bitmiş binada metrekaresi 5 bin 500 dolara yer satamıyorum. 6 bin dolar nasıl etsin burası! Tüm dünya sallanırken Avrupa, Portekiz, Amerika'da neler neler olurken, Euro düşerken ben bu parayı veriyorum, riski alıyorum. Birileri ise konuşuyor. İşi bilmeyenler ‘Metrekaresi 10 bin dolar' diyor. Gelsin, alsın. Lafla peynir gemisi yürümez.”
Ali ÖZTÜRK /Hürriyet


Geri Dön