28 / 03 / 2024

Aşçıoğlu gücünü Dubaili Deyaar ile birleştirdi!

Aşçıoğlu gücünü Dubaili Deyaar ile birleştirdi!

Selenium markalı projeleriyle tanınan Türkiye’nin köklü gayrimenkul geliştirme kuruluşlarından Aşçıoğlu Grubu, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) gayrimenkul geliştirme şirketlerinden Dubai merkezli Deyaar ile ortaklık anlaşması imzaladı.





Aynı zamanda Aşçıoğlu’nun yurtdışında büyüme stratejisinin de somut adımı olarak yorumlanan anlaşmanın, Türkiye’de ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde, gayrimenkul alanına büyük bir katma değer sağlayacağı ifade edildi. 


Taraflardan yapılan açıklamaya göre, Dubai Islamic Bank’ın da ortaklarının arasında bulunduğu halka açık bir firma olan Dubai devi Deyaar Grubu’nun CEO’su Saeed Mohammed Al Qatami ve Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu tarafından imzalanan anlaşma, ortakların Türkiye’de ve Dubai’de ortak gayrimenkul projeleri geliştirerek mega projelere imza atacakları anlamına geliyor. Anlaşmanın münhasır nitelikte olması, Aşçıoğlu’nun Dubai’deki otelcilik ve gayrimenkul sektörüne girişini kolaylaştırırken, Deyaar’ın da Türkiye’de, yeni fırsatlar yaratmasına olanak sağlayacak.


Deyaar CEO’su Al Qatami, Türkiye’nin kilit bir bölge olarak cazibenin merkezi olduğunu belirtirken, “Küresel coğrafyada varlığımızı genişletme stratejimizle Türkiye’nin bir numaralı gayrimenkul grubuyla güçlerimizi birleştirmiş olduğumuz için son derece heyecanlıyız. BAE’de sektörün lideri olarak kaliteli gayrimenkul projelerine yönelerek bu konuda aktif bir rol üstleniyoruz” dedi.


Aşçıoğlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu ise Türkiye pazarında 50 yılı aşkın deneyimle pek çok başarılı projeye imza attıklarını anlatarak, “Her iki kuruluş da benzer hedefler güden, benzer geçmişe ve değerlere sahip vizyoner liderler olduğundan, Deyaar ile imzaladığımız bu anlaşma aramızdaki doğal uyumu simgelemektedir. Yakın gelecekte karşımıza çıkacak fırsatları değerlendirip bunlardan yararlanmak için, uzmanlık becerilerimizi paylaşarak güçlerimizi birleştirme yoluna gideceğiz” diye konuştu.



Milliyet







Geri Dön