25 / 04 / 2024

Aselsan Gölbaşı tesisinin açılış töreni gerçekleşti!

Aselsan Gölbaşı tesisinin açılış töreni gerçekleşti!

Ankara Gölbaşı'nda 157 milyon doları yatırım yapılarak kurulan tesiste; yeni Türkiye'nin gücü ortaya çıkarılacak. Tesis 75 bin m2 kapalı olmak üzere toplam 350 bin m2 alan üzerine kuruldu.



Ankara Gölbaşı'nda 157 milyon doları yatırım yapılarak kurulan tesiste; kara, hava, deniz, uzay ve insansız platformlar için radar ve elektronik harp sistemlerine yönelik faaliyetler yürütülecek. Tesis 75 bin m2 kapalı olmak üzere toplam 350 bin m2 alan üzerine kuruldu.


1063 PERSONEL ÇALIŞACAK


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanan Radar ve Elektronik Harp Sektör Başkanlığı Ar-Ge Merkezi faaliyetlerini bu yerleşkede sürdürecek. Yerleşkede 776'sı mühendis, 261'i teknik eleman olmak üzere 1063 teknik personel ile 200'den fazla destek personeli çalışacak. Mühendislerin 387'si yüksek lisans, 40'ı ise doktorasını tamamladı.

TÜM İHTİYAÇLAR KARŞILANACAK


ASELSAN Gölbaşı Yerleşkesinde, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyacı olan uzun menzilli hava savunma radarları ile muharip uçak radarları başta olmak üzere askeri ve sivil alanda ihtiyaç duyulan her türlü radar ve elektronik harp sistemleri ile bu sistemlerde kullanılan anten, mikrodalga bileşen modül ve yazılım ürünlerinin tasarım, üretim, test ve lojistik desteğini gerçekleştirecek.

Yeni yerleşkede, radar ve elektronik harp alanında mevcut olan tasarım üretim yeteneklerini geliştirmek üzere yeni radar ve elektronik harp sistem entegrasyon ve test alanları, mikrodalga bileşen/modül tasarım ve üretim tesisleri, özel ölçüm laboratuarları kuruldu.


Sabah


Geri Dön