29 / 03 / 2024

Aşıkpaşa Pazaryeri hizmete açılıyor!

Aşıkpaşa Pazaryeri hizmete açılıyor!

Çankaya Belediyesi, 21’inci pazar yerini açarak Çankayalıların hizmetine sunuyor. Mevcut pazar yerlerini tadilattan geçiren Çankaya Belediyesi, bu dönem içerisinde pazar yerlerinin üstünü kapatmayı da planlıyor.




Çankaya Belediyesi ilçe genelinde var olan pazaryerlerini modern hale getirmek için kolları sıvarken 21’inci pazaryerini Aşıkpaşa Mahallesi’nde açmaya hazırlanıyor. Aşıkpaşa Mahallesi’nde açılacak ilk pazaryeri olma özelliği taşıyacak alan, bölgenin birden fazla ihtiyacına cevap verecek.


Şemsettin Günaltay Caddesi ile 244. Cadde arasında yer alacak semt pazarı, ayrıca spor alanı olarak da kullanılabilecek. Pazar günleri kurulacak pazaryerinde, 119 pazarcı esnafı kurdukları tezgahlarla vatandaşlara yiyecekten giyime hizmet sunacaklar.


Aşıkpaşa Mahallesi çevresinde yaşayan Boztepe, Bademlidere ve Türközü sakinlerinin de yararlanabileceği pazaryeri, ayrıca muhtarlık binası, zabıta noktası, yürüyüş ve koşu yolu, basketbol sahası, su havuzu, tuvaletlerin de bulunduğu 3 bin 800 metrekarelik alanda kuruldu.


PAZARYERLERİ KENT MEYDANI GÖREVİ DE YAPACAK


Çankayalılara daha iyi hizmet vermek için pazaryerlerini kent meydanı haline getireceklerini belirten Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Pazaryerlerini vatandaşların buluşma noktası olacak şekilde düzenliyoruz. Ankara’da kent meydanı olarak nitelenebilecek alanlar yok. O nedenle semt pazarlarını vatandaşların sosyal merkez olarak kullanacakları alanlar haline getireceğiz. Mevcut pazaryerlerinin onarım ve tadilatlarının yanı sıra açık pazaryerlerinin üstlerinin kapatılması çalışmalarını da başlatacağız" dedi. 




Çankaya Belediyesi


Geri Dön