29 / 03 / 2024

Asım Güzelbey: 2013 Gaziantep'te projeleri bitirme yılı olacak!

Asım Güzelbey: 2013 Gaziantep'te projeleri bitirme yılı olacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey 2013 yılının kendileri için projeleri tamamlama yılı olacağını söyledi



10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle basın mensupları ile bir yemekte buluşan Güzelbey, burada basanı mensuplarına müjdeli bir haber verdi. Meclis’ten geçen “yıpranma payı”nın asker ve polisten sonra sarı basın kartı olan basın mensupları için de geçerli olduğunu belirterek, bu kriteri taşıyan basın çalışanlarının 5 yıl erken emekli olabileceğini kaydetti.


Basın mensuplarının kutsal bir görevi yerine getirdiğini ve kamuya hizmet edenler kadar değerli olduğunu dile getiren Güzelbey, 2013 yılı çalışmaları ve projeleri hakkında da bilgiler verdi.


2013 yılında daha önce başladıkları projeleri bitirme yılı olacağını vurgulayan Başkan Güzelbey, Gaziantep’i daha güzel bir konuma getirmek için çalıştıklarını bildirdi. Bütün metropol kentlerde olduğu gibi Gaziantep’te de en önemli sorunun ulaşım olduğunun altını çizen Güzelbey, şu değerlendirmeyi yaptı:


“Ben de kentimizin ciddi bir ulaşım problemi olduğunu kabul ediyorum. Son yaptığımız düzenleme ile bunu biraz asgariye indirdik. Hem yol, hem köprülü kavşak hem de tramvay ve otobüslerle toplu taşımada sıkıntıları azaltmaya gayret gösteriyoruz. Bugüne kadar 12 civarında köprülü kavşak yaptık. Bu yeterli değil. Başta Şehreküstü olmak üzere köprülü kavşak yapımlarımız devam ediyor. Gaziantep’in ulaşımdaki çözümünün tek yolunun toplu taşımadan geçtiğine inanıyoruz.”


İBRAHİMLİ İHALESİNİ YAPTIK


Tramvayda 9 Ocak’ta İbrahimli etabının ihalesini yaptıklarını Mart ayı itibariyle inşaatına başlayacaklarını ve 2013 yılı sonunda tamamlayacaklarını işaret eden Güzelbey, günde 40 bin kapasite ile taşınan yolcu sayısının İbrahimli etabının bitmesinden sonra 75 bine çıkacağını belirtti. GATEM, KÜSGET, Gazikent ve Organize Sanayi Bölgesi tramvay hattının son noktasına gelindiğini ve protokollerinin imzalandığını açıklayan Güzelbey, burasının DDY ile ortaklaşa bir proje olacağını kaydetti.


Kendi yapacakları etabın bitim tarihinin 2013 yılı olduğunu, ancak DDY ile olan kısımda belki biraz sapma olabileceğini işaret eden Güzelbey, bu etabın tamamlanmasıyla birlikte günde ortalama 120 bin civarında yolcu taşınmasını gerçekleştireceklerini vurguladı. Ulaşımdaki sıkıntının sadece tramvay ile bitmeyeceğini ve buna ek olarak yeni alınan 80 otobüsün Mart ayı sonunda hizmete gireceğini açıklayan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey, halk otobüsü, dolmuşçular ve belediyenin ulaşımda bir bütünlük sağlamak için hareket ettiğini söyledi. İnsanların bir tek kart ile hem dolmuşa, hem otobüse hem de tramvaya binmesi için çalışmaların devam ettiğini ve son aşamaya gelindiğini kaydeden Güzelbey, otobüs ve dolmuş firması sahiplerini düşündüklerini, ancak 1,5 milyon nüfuslu Gaziantep halkını daha çok düşündüklerini belirtti.


2004 YILINDA İNSANLARIN YÜZDE 70’İ İŞİNE YAYA GİDİP GELİYORDU


Güzelbey, 2004 yılında yaptırdıkları bir ankette Gaziantepli vatandaşların yüzde 70’nin ulaşımda yürümeyi tercih ettiğini, şimdi ise insanların ulaşım araçlarını kullandığını bildirdi.


2004 yılında görev geldiklerinde kentin nüfusunun 850 bin olduğunu, Rasaf yolu diye bir yolu olmadığını anlatan Güzelbey, “Tabi şehir yoğun bir göç alarak büyüyor. Şehir büyüyünce mesafeler uzaklaşıyor. Yollar uzayınca insanlar mecburen yürüme yerine başka alternatifler arıyor. Nisan ayından itibaren Gaziantep ulaşımında gözle görülür bir iyileşme olacak.” şeklinde konuştu.  


Ulaşımın yanında kentin sosyal yaşamı ve görsel güzelliği için çalışmalarının devam ettiğini anımsatan Başkan Asım Güzelbey, Alleben Göleti’nde ışık ve ses gösterisi çalışmalarını sürdüğünü yineledi. Erikçe Ormanı’nda çim ve suni kayak pisti çalışmalarının devam ettiğini ve 2013 sonunda biteceğini açıklayan Güzelbey, Şehirgösteren Mahallesi karşısında bir köprülü kavşak yapacaklarını ve İbrahimli’den gelen insanların organize sanayiye gitmesinin kolaylaşacağını bildirdi. Güzelbey, böylece Fevzi Çakmak Bulvarı’na alternatif bir yol daha yapmış olacaklarını sözlerine ekledi.


Gaziantep Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön