20 / 04 / 2024

Asım Güzelbey: AVM açarken dengeyi iyi kurmak lazım!

Asım Güzelbey: AVM açarken dengeyi iyi kurmak lazım!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, bir kentte alış veriş merkezleri açarken dengenin iyi kurulması gerektiğini söyledi, küçük esnafın mağdur edilmemesi gerektiğini de sözlerine ekledi




Asım Güzelbey, Forum Alışveriş Merkezi’nin Türkiye’deki 11’ci şubesinde düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, büyük alış veriş merkezlerinin kentin sosyal yapısının gelişmesine katkı sağlayacağını, ancak bunlar açılırken küçük esnafın da mağdur edilmemesini istedi.


Kentin merkezinde birçok büyük alış veriş merkezinin bulunduğunu belirten Güzelbey, kendilerinin Gaziler, Mütercim Asım, Şıhıcan Caddeleri’nde yaptıkları restorasyonlarla esnafı ayakta tuttuklarını kaydetti. Buraları adeta bir açık alış veriş alanları haline getirdiklerini dile getiren Güzelbey, “Biz isteyenin buraya isteyenin ise büyük alış veriş merkezlerine gitmesini arzuladık. İsteyenin ise gidip tarihi dokunun içinde yemeğini yemesini istiyoruz. Dolaysıyla Gaziantep’te her kesime hitap eden bir merkezin olmasına özen gösteriyoruz. Çevre illerden ve ilçelerden gelen vatandaşların ailesi ile birlikte alış veriş yapacağı ve vakit geçireceği mekanların oluşturmasını arzuladık. Herkes gelip müze gezmeyebilir. Herkes eğlence alanına gitmeyebilir. Buralara gidenler alış verişlerini de yapmak için bir büyük merkeze ihtiyaç duyabilir.” diye konuştu.


Gaziler Caddesi’nin yıllar önce kentin en cazibe merkezilerinin başında geldiğini vurgulayan Güzelbey, ancak Gaziler Caddesi’nin son dönemlerde daraldığını ve cazibesini yitirdiğini söyledi. Ancak Büyükşehir Belediyesi olarak son dönemlerde burayı restorasyon yaptıklarını ve eski canlılığına kavuştuğunu belirtti. Eskiden tinercilerin mekanı konumunda olan eski fuar alanın şimdi güzel bir alış veriş merkezi olduğunu ifade eden Güzelbey, “Buraya yapılan oteller, hemen yanı başından geçen tramvay bu bölgeyi canlandırdı. Stadyumun yerinin açık alan olması halinde buranın cazibesi daha da arttıracaktır.” değerlendirmesini yaptı.



ESNAFIMIZ İÇİN 25 MİLYON TL YATIRIM YAPTIK


Forum Alışveriş Merkezi ile eski Şirehanı’nın yapılmasına ve Gaziantep’e önemli bir mekan kazandırılmasına çok sevindiğini belirten Güzelbey, “Biz burayı alış veriş merkezi olsun diye verdikten sonra bir kriz yaşandı ve inşaat durdu. İnşaat durunca da en çok bir eleştirildik. İnsanlar burasının fuar alanı olduğunu ve şimdi kentin ortasında görüntü kirliliği oluşturduğunu söylemeye başladı. Eğer burası yapılmasaydı insanların en çok eleştirecekleri yer burası olacaktı. İnsanlar birçok söylemler söyleyip eleştiriler yapacaklardı. Ben Şirehanı ve Fuar alanın yapılmasından dolayı çok mutluyum. Şirehanı içinde başımız sıkıntılıydık. Bu iki yerin yapılması bize derin bir nefes aldırdı. Yoksa ben tüm alış veriş merkezlerine aynı yakınlıktayım. Ama bana AVM mi esnaf mı diye sorarsanız da; ben esnaftan yanayım derim. Biz esnafa 25 milyonluk bir yatırımla yenileme ve restorasyon çalışması yaptık. Ama alış veriş merkezlerine bir kuruş katkı sağlamadık.” açıklamalarını yaptı.


Multi Development Türkiye CEO’su Hulusi Belgü ise, 3 Ekim günü Forum Alışveriş Merkezi’nin 11’ci şubesini Gaziantep’te açacaklarını ifade ederek, şu bilgileri verdi:


“Forumun yıllık 125 milyon ziyaretçi, 4 milyar TL ciro ve 25 bin kişilik istihdamla alışveriş merkezleri sektörünün lideri konumunda olan Multi Development Türkiye tarafından geliştirilen Forum Gaziantep, şehrin merkezinde ve tarihi kent ile yeni yerleşim alanları birleşiminde yer alıyor. Gaziantep’te 9 milyon ziyaretçi ağırlamayı hedefliyoruz. 3 bin 500 kişilik istihdamı ile Gaziantep ekonomisine ve kentin mimarisine önemli katkı sağlayacağımızı düşünüyoruz. Gaziantep’ten sonra Diyarbakır, Elazığ, Adana, Çanakkale ve Çorum’da da forum alışveriş merkezlerini açmayı hedefliyoruz.”


Hulusi Belgü, Gaziantep’te forum alışveriş merkezini açarken kendilerine yardımcı olan başta Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey olmak üzere tüm Gazianteplilere teşekkür etti.



Gaziantep Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön