18 / 04 / 2024

Aşiyan'da 9 metrekarelik mezar 450 bin TL!

Aşiyan'da 9 metrekarelik mezar 450 bin TL!

Ünlülerin mezarlığı olarak bilinen Aşiyan Mezarlığı'nda gazete ilanıyla satışa çıkarılan 9 metrekarelik boş mezar yeri için 450 bin TL istendi. Metrekaresi 50 bin TL'ye gelen mezarın ücretinin devir işlemlerinin ardından tahsil edileceği garantisi verildi



Ünlülerin mezarlığı olarak bilinen Aşiyan Mezarlığı'nda gazete ilanıyla satışa çıkarılan 9 metrekarelik boş mezar yeri için 450 bin TL istendi. Metrekaresi 50 bin TL'ye gelen mezarın ücretinin devir işlemlerinin ardından tahsil edileceği garantisi verildi.


BIR gazetenin seri ilanlar sayfasına "Aşiyan Mezarlığı'nda 9 metrekare boş kabir. Takas yapılır" yazılı ilan verildi. İlandaki numaradan görüştüğümüz kişi, mezar yerinin kendisine ait olduğunu, daha önce hiçbir defin yapılmadığını belirterek, mezar yerinin satış fiyatını 450 bin TL olarak açıkladı. Aynı şahıs istenirse ücretin bir miktarının nakit, kalan kısmının da arsa, daire, bina gibi gayrimenkullerle takas yapılabileceğini belirtti. Ücretin, kullanım hakkı devir işlemlerinin tamamlanmasının ardından tahsil edileceğinin garantisini de veren şahıs, devir işlemlerinin 1.5-2 ay sürebileceğini ifade etti.


'DEVRETMEK MÜMKÜN DEĞİL AMA...' 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Mezarlıklar Müdürlüğü Bölge Müdür Yardımcısı Temel Uzun, mezar yeri satışının sadece İBB Mezarlıklar Müdürlüğü tarafından yapılabileceğini hatırlatarak, "Kişiler mezar yeri kullanım haklarını ancak akrabalık kan bağı olan kişilere devredebilirler. Bu devir işlemi bile idarenin izin vermesi halinde yapılabilir. Kişi ancak kullanım hakkından vazgeçmesi halinde mezar yerini müdürlüğümüze herhangi bir ücret talep etmeden iade etmek zorundadır" dedi.


BELEDİYENİN SATIŞ FİYATI 18 BİN TL

Bu kuralların fahiş fiyatlarla mezar yeri satışlarının önüne geçmek için konulduğunu belirten Uzun, "Aşiyan'daki bir mezar yeri satış fiyatı 18 bin TL'dir. Ancak orada şu an boş mezar yeri satışı yok. Zaman zaman dolu mezarı bile noter vasıtasıyla satmaya kalkıyorlar. Aşiyan Mezarlığı, satışa kapalı bir mezarlığımızdır. Çok istisnai durumlarda defin için açılabilecek bir yer varsa ancak cenaze kabul edilebilir" dedi.



Sabah 


Geri Dön