16 / 04 / 2024

Aşkale Çimento Gümüşhane'ye 85 milyon dolarlık yatırım yapıyor!

Aşkale Çimento Gümüşhane'ye 85 milyon dolarlık yatırım yapıyor!

Aşkale Çimento, Erzincan ve Gümüşhane'deki tesislerinde büyüyor. 85.5 milyon dolara yapılan Gümüşhane yatırımı ile Erzincan fabrikası büyümeye devam edecek...




Aşkale Çimento, Erzincan ve Gümüşhane'deki tesislerinde büyüyor. 85.5 milyon dolara yapılan Gümüşhane yatırımı ile Erzincan fabrikası büyümeye devam edecek. Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, "2009 yılında hizmete giren ve özellikle Erzincan'daki inşaat sektörünün güçlenmesi noktasında dayanak olan Erzincan Çimento Fabrikası'nda büyümeye devam edeceğiz" diye konuştu. Gerek fiziki görünüm, gerek teknolojik yenilikle "Türkiye'nin En Temiz Sanayi Tesisi" yarışmasında Aşkale Çimento Erzincan Fabrikası'nın il birincisi seçildiğini kaydeden Yücelik, "Aşkale Çimento Erzincan Fabrikası'nın plaketi Erzincan Vali Yardımcısı Mehmet Kurt tarafından Fabrika Müdürümüz Mümin Gün'e verildi. Çevre duyarlılığı bizim için önemli bir unsur" dedi. 


Erzincan Çimento Fabrikası'nın kalite, iş sağlığı ve güvenliği ile çevre açısından Avrupa standartlarını yakaladığı söyleyen Yücelik, "ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Belgesi, Erzincan insanına verdiğimiz 'temiz çevre' sözünün önemli bir göstergesi" açıklamasını yaptı. 85.5 milyon dolarlık yeni hat Yücelik, Aşkale Çimento Gümüşhane Fabrikası'nda 2011 Ekim ayı içinde temeli atılan ve günlük 4 bin ton klinker üretim kapasiteli yeni hattın da üretime başladığını anımsattı. "85.5 milyon dolarlık bu yatırım bölge için ciddi bir kazanım oldu" diyen Yücelik, sözlerini şöyle tamamladı: "Gümüşhane Çimento'ya ait bu yeni yatırımla beraber yıllık çimento üretim kapasitesi 1 milyon 760 bin ton oldu! tesis şu unsurlardan oluşuyor: Konkasör, 40 bin ton kapasiteli hammadde stokholü, dik farin değirmeni, farin silosu sistemi, günlük 4 bin ton klinker üretim kapasiteli döner fırın, soğutma ünitesi, dik kömür değirmeni,100 bin ton stok kapasiteli kapalı klinker stokholü, 15 bin ton stok kapasiteli kömür stokholü, 20 bin ton stok kapasiteli katkı stokholü ve soğutma ünitesindeki atık gazdan buhar üreten sistem." 



Ela Karasu/Dünya Gazetesi


Geri Dön