19 / 04 / 2024

Aşkale Çimento, Van Çimento'yu satın aldı

Aşkale Çimento, Van Çimento'yu satın aldı

Doğu'nun sanayi lokomotifi olarak gösterilen ve Türkiye'de en büyük ilk 500 sanayi kuruluşundan biri olan Aşkale Çimento, Fransız çimento devi Lafarge grubundan Van Çimento'yu satın aldığı bildirildi



Aşkale Çimento Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, yaptığı yazılı açıklamada, uzun süredir görüşmeler yaptıkları Lafarge grubu ile anlaşarak Van Çimento'yu 33 milyon avroya satın aldıklarını belirtti. Satış sözleşmesinin imzalandığını bildiren Yücelik, mütevazı bir ortaklıkla 16 yıl önce yola çıkan Aşkale Çimento'nun, Van Çimento ile birlikte gücüne güç kattığını ifade etti.

Aşkale Çimento'nun, Aşkale başta olmak üzere Erzurum, Trabzon, Erzincan, Gümüşhane ve Ağrı'da tesisleri bulunduğuna dikkati çeken Yücelik, şirketin her yıl düzenli olarak ortaklarına kar payı dağıtırken aynı zamanda kesintisiz olarak ciddi yatırımların altına imza attığını vurguladı. Küresel krize rağmen Erzincan ve Gümüşhane'de, 2008 yılında temelini attıkları fabrikaların 2009 yılının ilk çeyreğinde üretime geçirildiğine dikkati çeken Yücelik, şunları kaydetti: "Türkiye'de en zor şey ortak iş yapmak. Ülkemizde ortaklık kültürü çok zayıf. Oysa ülkemizin ve geri kalmış bölgelerimizin gelişebilmesi için ortaklık kültürünün çok büyük önemi var. Biz Aşkale Çimento olarak bunu başardık. Kolektif çalışarak, sermayelerimizi birleştirerek ve profesyonel bir yönetim ekibi kurarak 16 yılda 10 kat büyüdük.

İlk gün beraber yola çıktığımız arkadaşlarla devam ediyoruz. Bizde, benim adamım senin adamın davası yok. Bizde kural, şirketin menfaati ne ise odur. Şimdi Van Çimento ile birlikte yeni ufuklara açılıyoruz. Bizim için ihracat çok önemli. Trabzon Çimento ile birlikte bu anlamda güzel adımlar attık. Van Çimento, ihracat noktasındaki hedeflerimizi pekiştirecek. Hedefimiz İran ve Türk Cumhuriyetlerine daha fazla ütün satmak."

"DAHA FAZLA İSTİHDAM VE YATIRIM"
Ülke insanın daha fazla üretmek ve katkıda bulunmaktan başka çaresi olmadığına vurgu yapan Yücelik, şöyle devam etti: "Bölgede ve Türkiye'de, Aşkale Çimento bir güç haline geldi. Bu ve benzeri girişimlerimiz, kapasite artırımlılarımız, yatırımlarımız ihracata
yönelmemizde güçlü bir dayanak olacak. Aynı zamanda daha fazla üretim, daha fazla, istihdam ve daha fazla katma değer imkanı bulacağız.

Bizim çalışma metodumuzu takip edecek bütün firmalar kesinlikle başarılı olacaklardır. Yoksa başarı kendiliğinden gelmiyor. Aşkale Çimento, bugün Türkiye'nin en büyük ilk 500 sanayi kuruluşu arasına giriyorsa, bunun anlamını iyi analiz etmek gerekir." (AA)

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Aşkale, Van Çimento'yu 33 milyon euroya aldı

Aşkale Çimento, Fransız çimento devi Lafarge grubundan Van Çimento'yu satın aldı. Aşkale Çimento Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, yaptığı yazılı açıklamada, uzun süredir görüşmeler yaptıkları Lafarge grubu ile anlaşarak Van Çimento'yu 33 milyon euroya satın aldıklarını belirtti. Satış sözleşmesinin imzalandığını bildiren Yücelik, mütevazı bir ortaklıkla 16 yıl önce yola çıkan Aşkale Çimento'nun, Van Çimento ile birlikte gücüne güç kattığını ifade etti. Aşkale Çimento'nun, Aşkale başta olmak üzere Erzurum, Trabzon, Erzincan, Gümüşhane ve Ağrı'da tesisleri bulunuyor.
Sabah

Fransız Lafarge, Van Çimento'yu 33 milyon Euro'ya Aşkale'ye sattı 
 
Türkiye'nin "En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu" listesinde yer alan Aşkale Çimento, Fransız çimento devi Lafarge Grubu'ndan Van Çimento'yu 33 milyon Euro'ya satın aldı. Aşkale Çimento Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, uzun süredir görüşmeler yaptıkları Lafarge Grubu ile anlaştıklarını açıkladı. Yücelik, mütevazı bir ortaklıkla 16 yıl önce yola çıkan Aşkale Çimento'nun, Van Çimento ile birlikte gücüne güç kattığını ifade etti.

Ciddi yatırım yapıyor

Aşkale Çimento'nun, Aşkale başta olmak üzere Erzurum, Trabzon, Erzincan, Gümüşhane ve Ağrı'da tesisleri bulunduğuna dikkati çeken Yücelik, şirketin her yıl düzenli olarak ortaklarına kár payı dağıtırken aynı zamanda kesintisiz olarak ciddi yatırımların altına imza attığını vurguladı. Yücelik, küresel krize rağmen Erzincan ve Gümüşhane'de, 2008 yılında temelini attıkları fabrikaların 2009 yılının ilk çeyreğinde üretime geçirildiğine dikkati çekti.

Arkadaşlarla yola devam

Yücelik, şöyle konuştu: "Türkiye'de en zor şey ortak iş yapmak. Ülkemizde ortaklık kültürü çok zayıf. Oysa ülkemizin ve geri kalmış bölgelerimizin gelişebilmesi için ortaklık kültürünün çok büyük önemi var. Biz Aşkale Çimento olarak bunu başardık. Kolektif çalışarak, sermayelerimizi birleştirerek ve profesyonel bir yönetim ekibi kurarak 16 yılda 10 kat büyüdük. İlk gün beraber yola çıktığımız arkadaşlarla devam ediyoruz. Bizde, benim adamım senin adamın davası yok. Bizde kural, şirketin menfaati ne ise odur. Şimdi Van Çimento ile birlikte yeni ufuklara açılıyoruz. Bizim için ihracat çok önemli. Trabzon Çimento ile birlikte bu anlamda güzel adımlar attık. Van Çimento, ihracat noktasındaki hedeflerimizi pekiştirecek. Hedefimiz İran ve Türk Cumhuriyetlerine daha fazla ütün satmak."

Hedef daha fazla istihdam ve yatırım

AŞKALE Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, "Bölgede ve Türkiye'de, Aşkale Çimento bir güç haline geldi. Bu ve benzeri girişimlerimiz, kapasite artırımlılarımız, yatırımlarımız ihracata yönelmemizde güçlü bir dayanak olacak. Aynı zamanda daha fazla üretim, daha fazla, istihdam ve daha fazla katma değer imkanı bulacağız" dedi. 
Hürriyet

Aşkale Çimento Van Çimento'yu satın aldı

Doğu'nun sanayi lokomotifi olarak gösterilen ve en büyük ilk 500 sanayi kuruluşundan biri olan Aşkale Çimento'nun, Fransız çimento devi Lafarge grubundan Van Çimento'yu satın aldığı açıklandı.
Aşkale Çimento Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, yaptığı yazılı açıklamada, uzun süredir görüşmeler yaptıkları Lafarge grubu ile anlaşarak Van Çimento'yu 33 milyon avroya satın aldıklarını belirtti. Satış sözleşmesinin imzalandığını bildiren Yücelik, mütevazı bir ortaklıkla 16 yıl önce yola çıkan Aşkale Çimento'nun, Van Çimento ile birlikte gücüne güç kattığını ifade etti.

Aşkale Çimento'nun, Aşkale başta olmak üzere Erzurum, Trabzon, Erzincan, Gümüşhane ve Ağrı'da tesisleri bulunduğuna dikkati çeken Yücelik, şirketin her yıl düzenli olarak ortaklarına kar payı dağıtırken aynı zamanda kesintisiz olarak ciddi yatırımların altına imza attığını vurguladı. Krize rağmen Erzincan ve Gümüşhane'de, 2008 yılında temelini attıkları fabrikaların 2009 yılının ilk çeyreğinde üretime geçirildiğine dikkati çeken Yücelik şöyle dedi:
“Türkiye'de en zor şey ortak iş yapmak. Ülkemizde ortaklık kültürü çok zayıf. Oysa ülkemizin ve geri kalmış bölgelerimizin gelişebilmesi için ortaklık kültürünün çok büyük önemi var. Biz Aşkale Çimento olarak bunu başardık. 16 yılda 10 kat büyüdük. İlk gün beraber yola çıktığımız arkadaşlarla devam ediyoruz. Bizde, benim adamım senin adamın davası yok.

Şimdi Van Çimento ile birlikte yeni ufuklara açılıyoruz. Bizim için ihracat çok önemli. Trabzon Çimento ile birlikte bu anlamda güzel adımlar attık. Van Çimento, ihracat noktasındaki hedeflerimizi pekiştirecek. Hedefimiz İran ve Türk Cumhuriyetlerine daha çok satmak.”
Radikal

Van Çimento, Aşkale'nin oldu 
 
Doğu'nun sanayi lokomotifi olarak gösterilen Aşkale Çimento, Fransız çimento devi Lafarge grubundan Van Çimento'yu satın aldı. Aşkale Çimento Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, uzun süredir görüşmeler yaptıkları Lafarge ile anlaşarak Van Çimento'yu 33 milyon Euro'ya satın aldıklarını açıkladı. 
 
Satış sözleşmesinin imzalandığını belirten Yücelik, mütevazı bir ortaklıkla 16 yıl önce yola çıkan Aşkale Çimento'nun, Van Çimento ile birlikte gücüne güç kattığını ifade etti. Aşkale Çimento'nun, Erzurum, Trabzon, Erzincan, Gümüşhane ve Ağrı'da tesisleri bulunuyor. Lütfü Yücelik, ihracata odaklandıklarını vurgularken, "Bizim için ihracat çok önemli. Trabzon Çimento ile birlikte bu anlamda güzel adımlar attık. Van Çimento ise ihracat noktasındaki hedeflerimizi pekiştirecek. Hedefimiz İran ve Türk cumhuriyetlerine daha fazla ütün satmak." dedi.
Zaman

Hızlı Balık Aşkale Çimento, Fransız Van Çimento'yu satın aldı

Hızlı Balık Ödülleri'nde geçen yıl 'Yapı Malzemeleri' dalında birinci seçilen Aşkale Çimento, krize rağmen yatırımda hız kesmiyor. Fransız çimento devi Lafarge Grubu'na bağlı Van Çimento'yu 22 milyon euroya satın alan şirket, yeni tesisle ihracatta hızlı bir büyüme hedefliyor
 
Doğu'nun sanayi lokomotifi olarak gösterilen ve başarı hikâyesiyle Referans gazetesinin düzenlediği Hızlı Balık Ödülleri'nde "Yapı Malzemeleri" alanında 2008 yılı Hızlı Balık Ödülü'nü alan Aşkale Çimento, Fransız çimento devi Lafarge Grubu'na bağlı Van Çimento'yu 22 milyon euroya satın aldı. Van Çimento'nun şirketin ihracat hedeflerini büyütmesinde önemli bir rol oynayacağını söyleyen Aşkale Çimento Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, yeni tesis sayesinde İran ve Türki Cumhuriyetlerine daha fazla ürün satacaklarını söyledi.
Dönemin başbakanı Süleyman Demirel'in 1968 yılında hizmete açtığı Aşkale Çimento'nun başarısını anlamak için şirketin 40 yıllık hikâyesine göz atmak gerekiyor. Şirketin hikâyesi kollektif bilincin bir türlü egemen olamadığı Türkiye'de "ben" yerine "biz" demenin nelere kâdir olabileceğini ortaya koyuyor. Özelleştirme kapsamına alındıktan sonra 1993'de bölge insanlarından oluşan bin ortaklı ER-ÇİM-SAN tarafından satın alınan Aşkale Çimento, 250 bin tonluk üretim kapasitesini 15 yılda 3 milyon tona taşıdı. Bugün itibariyle üretiminin yüzde 10'unu ihraç eden Aşkale Çimento, Trabzon, Gümüşhane ve Erzincan'da da üretime geçerek Doğu Anadolu Bölgesi'nin lider çimento üreticisi konumuna geldi.
 
Hedef İran ve Türk Cumhuriyetler
Aşkale Çimento'nun 15 yıl içinde ulaştığı nokta bugün tüm ortaklarını fazlasıyla mutlu etse de şirketin bugünlere gelmesi hiç de kolay olmadı. "Biz 1993 yılından bu yana ortaklarımızla birlikte hayalleri gerçeğe çevirdik. Aşkale Çimento'yu 16 yıl önce dibe vurmuş bir halde aldık. Bugün Türkiye'nin en büyük 296'ıncı firması olduk" diyen Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Aşkale Çimento'nun, Aşkale başta olmak üzere Erzurum, Trabzon, Erzincan, Gümüşhane ve Ağrı'da tesisleri bulunduğuna dikkati çekti. Yücelik, şirketin her yıl düzenli olarak ortaklarına kâr payı dağıtırken aynı zamanda kesintisiz olarak ciddi yatırımların altına imza attığını vurguladı. Küresel krize rağmen Erzincan ve Gümüşhane'de, 2008 yılında temelini attıkları fabrikaların 2009 yılının ilk çeyreğinde üretime geçirildiğine dikkat çeken Yücelik, şimdi Van Çimento ile birlikte yeni ufuklara açıldıklarını vurguladı. "Bizim için ihracat çok önemli. Trabzon Çimento ile birlikte bu anlamda güzel adımlar attık. Van Çimento, ihracat noktasındaki hedeflerimizi pekiştirecek" diyen Yücelik, hedeflerinin İran ve Türk Cumhuriyetlerine daha fazla ürün satmak olduğunu dile getirdi.
Referans

Aşkale, Van Çimento'yu 33 milyon Euro'ya aldı

Aşkale Çimento, Fransız çimento devi Lafarge grubundan Van Çimento'yu satın aldı. Aşkale Çimento Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, yaptığı yazılı açıklamada, uzun süredir görüşmeler yaptıkları Lafarge grubu ile anlaşarak Van Çimento'yu 33 milyon euroya satın aldıklarını belirtti. Satış sözleşmesinin imzalandığını bildiren Yücelik, mütevazı bir ortaklıkla 16 yıl önce yola çıkan Aşkale Çimento'nun, Van Çimento ile birlikte gücüne güç kattığını ifade etti. Aşkale Çimento'nun, Aşkale başta olmak üzere Erzurum, Trabzon, Erzincan, Gümüşhane ve Ağrı'da tesisleri bulunuyor.
Sabah


Geri Dön