27 / 04 / 2024

Askeri alanlar imara açılıyor mu!

Askeri alanlar imara açılıyor mu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "şehir merkezinden taşınan askeri kışla arazilerinin ne olacağı" sorusu üzerine böyle bir projeden haberinin olmadığını söyledi. Bayraktar, "askerler kendi alanlarını rehabilite etmek istiyor" dedi...




Gaziantep'te Şahinbey Belediyesi'nin kentsel dönüşüm alanlarını inceleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, gazetecilerin, bazı basın kuruluşlarında gündeme gelen, "şehir merkezinden taşınan askeri kışla arazilerinin ne olacağı" konusundaki sorusu üzerine, böyle bir projeden haberinin olmadığını söyledi.


Milli Savunma Bakanlığı'nın böyle bir çalışmasının olduğunu bilmediğine de dikkati çeken Bayraktar, konuyu kendisinin de basından öğrendiğini belirterek, şöyle devam etti:


"Biz de duyduk bu haberi ama bir kaynağı yok bu haberin. Kaynağı yok şöyle; askerler kendi alanlarını rehabilite etmek, modernize etmek, daha kullanışlı hale getirmek istiyorlar. Bunların şehir merkezlerine sıkışanların bazıları park yapılarak şehir dışına çıkma noktasında zaman zaman görüşülüyor ama henüz böyle bir adım yok, böyle bir şey yok, kaynak yok. İmara falan açılacak, böyle bir şey yok arkadaşlar. Milli Savunma Bakanlığı'nın böyle bir çalışması olduğunu bilmiyorum."


Şehir içerisindeki askeri alanların rehabilite edilmek istenildiğini vurgulayan Bayraktar, "Milli Savunma Bakanlığı'ndan zaman zaman şöyle söyleniyor; 'şehir içerisinde sıkışan askeri alanlarımızı rehabilite etmek istiyoruz'. Daha modern, daha çağdaş, daha kullanışlı, daha pratik, daha basit, modern teknolojinin icaplarına uygun hale getirmek istiyorlar. Bunlar yerinde olur, şehir dışına çıkartarak olur. O alanlar da değerlendirilecek. Bunlar park yapılır, yeşil alan yapılır, sosyal donatı alanı yapılır. Konumuna göre değerlendirilecek. Şimdi basına malzeme olsun diye, 'boşaltacaklar, bina yapacaklar...' Nerede yapmışız?" diye konuştu.


AA



Geri Dön