16 / 04 / 2024

ASKİ Atıksu Arıtma tesisi çalışmaları devam ediyor!

ASKİ Atıksu Arıtma tesisi çalışmaları devam ediyor!

Aydın Büyükşehir Belediyesi Kuşadası'nda İleri Biyolojik Atık su Arıtma Tesisi ile Söke'de ilçeye memba suyu kalitesinde içme suyu sağlayacak olan Boynak suyu için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.



Kuşadası'nın önemli sorunlarından biri olan atık su sorununu çözmek için projelendirilen ileri biyolojik sistemle çalışan arıtma tesisinin yapımı devam ederken Söke'de de içme suyu ihtiyacını uzun yıllar çözecek Boynak suyunu ilçeye getirme projesi tüm hızıyla sürüyor.  İki projenin maliyeti 50 milyon TL'yi aşıyor. 


KUŞADASI'NDA 35 MİLYONLUK DEV TESİS 

Kuşadası, Başkan Özlem Çerçioğlu'nun başlattığı yatırım hamlesi ile yeni turizm sezonuna çok farklı girecek. Çalışmaları ocak ayından itibaren Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü  tarafından sürdürülen Kuşadası Atık su Arıtma Tesisi Projesi ilçe merkezinin yanı sıra Davutlar ve Güzelçamlı'nın da atık suyunu arıtacak şekilde planlandı. İleri biyolojik atık su arıtma tesisinin maliyeti 35 milyon TL. Kirazlı Köyü Narderesi mevkiinde yer alan atık su arıtma tesisi 5.75 hektar yüzölçümüne sahip. Tesisin projesi kademeli olarak ilçenin yaz ve kış nüfusuna göre ayrı ayrı değerlendirilerek tasarlandı. Tesis 477 bin kişiye hizmet verebilecek. 


SÖKE'YE 15 MİLYONLUK YATIRIM 

Söke'de ise Boynak suyu ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Çalışmaları Aydın Büyiikşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından sürdürülen Boynak-Söke İçme Suyu Projesi bitirildiğinde ilçenin 2035'e kadar içme suyu sorunu olmayacak. Boynak- Söke İçme Suyu Projesi ile Söke'ye 120 İt/sn suyun gelmesi sağlanmış olacak. 


İKİ PROJE DE HAZİRAN 2015'TE TAMAMLANACAK 

Aydın Büyiikşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, tüm ilçelerde olduğu gibi Kuşadası ve Söke'deki su teminini sağlamak ve arıtma ihtiyacını gidermek için yetkiyi alır almaz çalışmalara başladıklarını belirterek "İki büyük projemizi de Haziran 2015'te bitireceğiz. İleri biyolojik arıtma yapacak olan tesisimizin çalışma maliyeti benzerlerine göre çok düşük olacak. Söke Boynak Suyu Projesi hayata geçtiğinde de Sökeli hemşehrilerimiz memba suyu kalitesinde içme suyuna kavuşacaklar" dedi.


Aydın Hedef Gazetesi


Geri Dön