26 / 04 / 2024

ASKİ'den Elmadağ'a yatırım!

ASKİ'den Elmadağ'a yatırım!

Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ, yaz aylarında yaşanan kuraklık veaşırı su tüketimi nedeniyle Elmadağ'da artan su ihtiyacını karşılamak için yoğun bir çalışma temposuna girerek önemli yatırımlar yaptı.




ASKİ Genel Müdürü Necmettin Tahiroğlu,ilçedeki mevcut arıtma tesisinin kapasitesini yüzde 50 oranında artırdıklarını, pompa istasyonundaki pompaları büyütüp yenilediklerini ve iletim hattında yenileme çalışması yaptıklarını bildirdi. 


Elmadağ'ın yağışlar açısından kurak bir dönemden geçtiğini belirten ASKİ Genel Müdürü Tahiroğlu, “Kış döneminde, Elmadağ'ın yeterli miktarda kar yağışı almaması, yaz aylarının kurak geçmesi ve su tüketiminin de artması nedeniyle Kargalı Barajı'nın su seviyesi, kritik değerlere kadar düştü” dedi.

ASKİ Genel Müdürlüğü ekiplerinin,sorunu çözmek amacıyla geceli gündüzlü yoğun bir çalışma içine girdiğini belirten Tahiroğlu, şunları söyledi:


“Elmadağ ilçesinin acil su ihtiyacım karşılamak amacıyla ASKİ olarak hummalı bir çalışma içine girdik.Öncelikle 60 litre/saniye olan mevcut arıtma tesisinin kapasitesini %50 oranında artırarak,şebekeye daha fazla su verdik. İsmet Paşa Mahallesi'ndebulunan pompa istasyonundaki pompaları yeniledik ve büyüttük. İletim hattında da yenileme çalışması yaptık. 

Ardından Hisarköy mevkiinde geceli gündüzlü yoğun çalışma içine girdik. Hisarköy'deki mevcut su kuyularına ilave olarak 4 kuyu daha açtık. Normal şartlarda 5 günde 1 kuyu açılabiliyorken, ekiplerimizin 24 saat aralıksız çalışmasıyla sadece 2 günde 4 kuyu açtık ve bağlantılarını yaparak şebekeye verdik. Böylelikle Elmadağ'ın acil su ihtiyacını, kısa sürede çözüme kavuşturduk.”


-“BAŞKANIMIZ, YAPILAN TÜM ÇALIŞMALARI ADIM ADIM TAKİP ETTİ”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, yapılan tüm çalışmaları adım adım takip ettiğini ve yatırımları hızlandırdığını da belirtenTahiroğlu,Elmadağ'a yapılacak yatırımlarla ilgili de şu bilgileri verdi:

"Elmadağ'ın su ihtiyacını uzun vadeli karşılayabilmek adına yeni bir baraj ve arıtma tesisi çalışmalarımız var, teknik ekiplerimizle Elmadağ'ı karış karış gezip inceleme yaparak, tüm ihtimalleri değerlendirip fizibilite çalışması yapıyoruz. Ayrıca Elmadağ ilçesinin su dağıtım şebekesini de büyük oranda yenileyeceğiz.Yaptığımız ve yapacağımız tüm bu yatırımlarla, Elmadağ ilçesinin su ihtiyacını uzun vadeli çözüme kavuşturacağız.”


 



Ankara Büyükşehir Belediyesi





Geri Dön