20 / 04 / 2024

Aşkın Kanatları Müzesi'nde çalışmalar hızla devam ediyor!

Aşkın Kanatları Müzesi'nde çalışmalar hızla devam ediyor!

Konya'da yapımı devam eden Kelebekler Vadisi Parkı içindeki mimarisiyle kelebeği anımsatan Aşkın Kanatlan Müzesi'nde çalışmalar hızla devam ediyor. Uğur İbrahim Altay, yapımı devam eden Aşkın Kanatlan Müzesi'nde incelemelerde bulundu.



Konya'da yapımı devam eden Kelebekler Vadisi Parkı içindeki mimarisiyle kelebeği anımsatan Aşkın Kanatlan Müzesi'nde çalışmalar hızla devam ediyor. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yapımı devam eden Aşkın Kanatlan Müzesi'nde incelemelerde bulundu. 


Müze inşaatında açıklamalarda bulunan Altay. Konya'ya simge bir eser kazandıracaklarını söyledi. Altay, müzenin içinde bulunduğu Kelebekler Vadisi Parkı'nın ziyarete açıldığını belirterek, vadide Aşkın Kanatlan Müzesi inşaatında hummalı çalışmanın devam ettiğini aktardı. Aşkın Kanatlan Müzesi'de Avrupa'nın en büyük kelebek uçuş alanı yer alacağını anlatan Altay şöyle konuştu. "Müze tamamlandığında Türkiye'nin bu kapsamda yapılan ilk eserlerinden biri olacak. Burada tropik kelebek bahçesi ve böcek müzesinden oluşan bir tesis inşa ediyoruz. 630 ton çelikten oluşan inşaatta farklı ölçüde bin 500 adet cam kullanıyoruz. İmalatı zor ama nitelikli ve mimari açıdan Konya'ya simge bir eser kazandırmış olacağız. İçinde oluşturduğumuz tropik bahçede yurt dışından getirilecek kelebeklerin uçuştuğunu görebileceğiz. Böylece Konya'ya gelen ziyaretçilerin uğrayabileceği yeni bir mekan oluşturuyonız. Hz. Mev lana. tasavvuf ve aşk gibi kelebeklerde Konya'nın simgelerinden olacak.



Anayurt


Geri Dön