19 / 04 / 2024

Askon Demir Çelik bu yıl 80 milyon dolarlık ciro hedefliyor!

Askon Demir Çelik bu yıl 80 milyon dolarlık ciro hedefliyor!

Daha önceki yıllarda çelik konstrüksiyon üretiminde ağırlıklı faaliyet gösteren ve 2010 itibariyle hammadde ve yarı mamul ticaretine ağırlık vermeye başlayan Askon Demir Çelik, 2011 yılı sonunda 80 milyon dolarlık ciro hedefliyor



Denizli, İstanbul ve İskenderundaki tesis ve ofisleri ile faaliyetlerini sürdürmekte olduklarını dile getiren Askon Demir Çelik Sanayi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İ.Okan Konyalıoğlu, 1932 yılında küçük bir şahıs şirketi olarak kurulduk. 1963 yılından itibaren çok ortaklı şirket olarak ticari hayatımızı sürdürüyoruz. Şu anda Askon Demir Çelik, Konyalıoğlu Metal ve Türkmen Demir Sanayi adındaki farklı şirketlerimizle demir çelik sektöründeki faaliyetlerimiz devam ediyor. Denizli-İstanbul ve İskenderunda tesis ve ofislerimiz bulunuyor dedi.

2011 yılı sonunda cirolarını 80 milyon dolara çıkarmayı hedeflediklerini belirten Konyalıoğlu, 2010 yılındaki cirolarının 30 milyon dolar olduğunu hatırlattı. Sahip oldukları insan kaynakları sayesinde bu hedefi yakalayacaklarına inandıklarını aktaran Konyalıoğlu, Doğru işe odaklanmamızın yarattığı verimliliği gerek ciro, gerek istihdam alanlarımız, gerekse makine parkurumuzdaki gelişim ve büyümeyi kısa sürede gözlemlemeye başladık şeklinde konuştu.

Demir-çelik sektöründeki gelişmelerden bahseden Konyalıoğlu, özellikle 2010-2011 yıllarında üretici sayısının hızlı bir şekilde arttığını, ithalat kanallarının zayıfladığını ve bu nedenle pazardaki talebin tamamının yeni üretici firmalar tarafından karşılandığını belirtti. Son birkaç yıldır çok ciddi dalgalanmalar yaşayan sektörde şirketlerinin tekrar yapılanma sürecine gittiğine değinen Konyalıoğlu, Şirketlerimiz organizasyon şemalarını ve iş yapış tarzlarını büyük balık olmaktan çok hızlı balık olma üzerine odakladılar. Bu stratejilerinin başarılı sonuçlarını çok kısa sürede aldığımız iş sonuçları bizlere gösterdi. Sektörümüzde insana ve yeni teknolojilere yatırım yapan bir şirket olarak fark yaratmaya devam ediyoruz diye konuştu.

Dünya

 


Geri Dön