29 / 03 / 2024

Askon, inşaat sektörünü değerlendirdi!

Askon, inşaat sektörünü değerlendirdi!

TÜRKİYE'NİN 2014 'te 2,9 oranında büyüdüğünü hatırlatan Kadir Büyükkara, bu oranı etkileyen en önemli faktörün tarım olduğunu belirtti.



ASKON Cumartesi söyleşilerine devam ediyor. Söyleşilerin Nisan ayı konuğu ise Çimento A.Ş. Genel Müdürü Kadir Büyükkara oldu. "İnşaat Sektörünün Genel Durumu, 2014 Yılı Sonuçları ve Gelecek Beklentileri" konulu söyleşiyi gerçekleştiren Büyükkara, sektör hakkında önemli bilgiler verdi. Programın açılış konuşmasını yapan ASKON Şube Başkanı Yakup Yıldırım, ASKON'un üyelerin gelişimine katkı sağlamak için haftalık ve aylık söyleşilerin yanı sıra çeşitli konferanslar düzenlediğini söyledi. 



İŞADAMLARI OLARAK PLAN ÇERÇEVESİNDE HAREKET EDİYORUZ 

Yurtiçi ve yurtdışındaki çeşitli organizasyonlara da katıldıklarını belirten Yıldırım, "Üyelerimizin ihracatını geliştirmeleri için bu tarz uygulamalara devam edeceğiz" dedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Konya'nın geleceğine yönelik metro hattı projesini duyurduğunu hatırlatan Yıldınm, "Bu şehri idare edenler yıllar sonrası durumu planlayarak yapıyorlar. Konya'nın ilerleyen yıllarda gelişimine göre hattın güzergâhını belirliyorlar. İşadamları olarak biz de bu plan çerçevesinde hareket ediyoruz. Gelccek 10 ya da 30 yıl sonrasında şirketimizin hangi konumda olacağını bilmemiz gerekiyor. ASKON da bu bakımdan dolayı büyüklerimizin tecrübelerinden yararlanmak için bu tarz toplantıları gerçekleştiriyor. Hepimizin bir hikayesi vardır. Biz şirket ve başarı hikâyelerini büyüklerimizden dinleyerek çok güzel dersler alıyoruz" diye konuştu. 



İNŞAAT SEKTÖRÜ LOKOMOTİFTİR 

Yıldırım'ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan Çimento A.Ş. Genel Müdürü Kadir Büyükkara da sunum eşliğinde söyleyişi gerçekleştirdi. "İnşaat Sektörünün Genel Durumu, 2014 Yılı Sonuçları ve Gelecek Beklentileri" adlı konu hakkında bilgi veren Büyükkara, barınma ihtiyacının arttıkça inşaat sektörünün da gelişme kaydettiğini söyledi. İnşaat sektörünün ülkedeki kalkınmışlığın göstergesi olduğuna vurgu yapan Büyükkara, "Sektör, Türkiye'de son 12 yılda büyük bir gelişme kaydetmiştir. İnşaat sektörünün gelişmesiyle birlikte binlerce yapı malzemesinin üretimi de gelişmektedir. Bu topyekiin bir kalkınmayı etkilemektedir. Çimento, demir ve diğer malzemeler de orta ölçekli sanayilerde gelişmektedir. Sanayi sektörü burada geri kalmamaktadır. İnşaat sektörü bu bakımdan büyük bir gelişme trendi göstermiştir.




Yeni Haber Gazetesi


Geri Dön