25 / 04 / 2024

Aslandağ Ahşap yılda 90 bin kapı üretiyor!

Aslandağ Ahşap yılda 90 bin kapı üretiyor!

Aslandağ Ahşap (Artella), bu yıl 90 bin kapı üretim hedefine sahip. Sakarya’da daha büyük bir fabrika yatırımı için arsa alan firmanın 60 milyon liralık cirosu içinde yüzde 10 olan ihracatın payı da hızla yükseliyor.



KASTAMONULU Aslandağ Ailesi’nin 1988’de 70 metrekarelik bir atölyede kurduğu Aslandağ Ahşap, kapı, mutfak ve banyo üretiminde Türkiye’nin en güçlü sanayicileri arasına girdi. Firmanın sanayi cirosu 70 milyon lirayı bulurken, ihracatın ciro içindeki payı da yüzde 10’a ulaştı. Artella markasıyla piyasada yüksek bir pazar payına sahip firmanın hedefi, ihracatını artırarak ‘dünyanın kapıcısı’ olmak. Bunun için Sakarya’da yeni fabrika yatırımı planlayan Aslandağ Group Yönetim Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Aslandağ şöyle konuşuyor:


MARANGOZ BABA

“Aslandağ Group’un kökeni marangozluktan gelir. 60 yıl önce memleketimiz Kastamonu’da, ahşap ev ustası olan babamız Sadettin Aslandağ, bir evi temelinden çatısına kadar ahşaptan ve tamamı el işçiliğiyle yapıyordu. Biz ise, bugünün şartlarına uygun olarak, kurumsal, yeni teknoloji ve endüstriyel üretim sistemlerini kullanan bir şirket olarak aslında baba mesleğimizi devam ettiriyoruz. 1977 yılında işe başladık ve 1988’de ilk atölyemizi İstanbul’da Göztepe Sanayi Sitesi’nde kurduk. 70 metrekarelik bir atölyede 6 kişi çalışıyorduk. Daha sonra yanımızdaki 3 dükkanı da alarak 210 metrekarelik bir alana yayıldık. 2005’te Ümraniye’de 4000 metrekarelik bir alan üzerine kendi fabrikamızı kurduk. 2014’te de 20 bin metrekarelik (kapalı alan 10 bin metrekare) mevcut fabrikamızda çalışmaya başladık.


ABİ-KARDEŞ AİLE ŞİRKETİ

Şirketimizi Tuncay ağabeyimin ve benim girişimlerim, Salih ağabeyim ve kardeşim Aydın’ın desteğiyle bugünlere kadar geldi. Grubumuzun en bilinen markası Artella Ahşap Kapı Sistemleri, Mutfak ve Banyo Çözümleri’dir. Artella markamızla, ahşap kapı ve koridor mobilyası üretiyoruz. Markalı büyük konut projelerinde çok ürünümüz var. Bağdat Cadde’si projelerinde pazarın yüzde 60’ına sahibiz diyebilirim.


Aslandağ Group olarak, ahşap kapı, mutfak ve banyo mobilyaları, çelik kapılar, süpürgelik ve portmanto işleriyle ilgili ağırlıklı olarak proje bazında A sınıfı iş yapan müteahhit firmalara hizmet veriyoruz. 2005 yılında Artella markamızı oluşturduk. O yıllarda Türkiye ekonomisi ve inşaat sektörü hızla gelişiyordu. Bununla birlikte kapı ve mutfak ihtiyacı arttı ve biz de kaliteli ürün ve nitelikli hizmet boşluğunu doldurmuş olduk. Artella markamızla birlikte kapı aksesuarları markası Leono, kasa-pervaz markası Compodoor ile ahşap kapı sistemlerinde komple bir çözüm sunuyoruz.”


13 ÜLKEYE KAPI SATIYORUZ

ASLANDAĞ Group Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Aslandağ, “Aslandağ Ahşap tarafında geçen yıl 60 milyon lira, STCA Gayrimenkulde ise 50 milyon TL ciro yaptık. Aslandağ Ahşap 2015’de yüzde 50 büyüdü ki bu yıl yüzde 100, 2017’de yüzde 40 büyüme hedefliyoruz” diyor ve şöyle devam ediyor: “Bu yıl kapıda 90 bin adet üretim hedefimiz var. 11 bin takım mutfak dolap, 15 bin takım da banyo üretimi planlıyoruz. Gürcistan, Macaristan, Almanya, Amerika, Arabistan ve Afrika ülkeleri olmak üzere 13 ülkeye ihracat yapıyoruz. İhracatımızı bu yıl yüzde 20 artırıyoruz. 2018’de Sakarya Mobilya Organize Sanayi bölgesinde inşaatını sürdürdüğümüz 40 bin metrekarelik fabrikamıza taşınacağız.”


STCA MARKASIYLA KONUT ÜRETİYORUZ

ASLANDAĞ Group Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Aslandağ, inşaat işine de girdiklerini belirtiyor ve şu bilgileri aktarıyor: “Bu kadar yıl inşaat sektörü ile iş yapınca doğru konut projesi hangi lokasyonda gerçekleştirilir, nasıl bir mimari tercih edilir, hangi malzeme seçilir gibi inşaat sektörüne dair önemli tecrübeler edindik. 2009 yılında STCA Gayrimenkul’ü kurduk. İlk konut projemiz, 2015 yılında Kartal Atalar’da Yuvam Kartal oldu. Şu anda da Kartallife Atalar projemizin inşaatına ve satışlarına başladık. Proje, Adalar manzaralı, aile konseptinin hakim olduğu bir proje. Bu işimizin başında kardeşim Aydın var. STCA markası aile şirket yönetimini oluşturan 4 kardeşin sırasıyla (Salih, Tuncay, Cemal, Aydın) isimlerinin baş harflerini temsil ediyor.”


Hürriyet 


Geri Dön