19 / 04 / 2024

Aslanlı Köşk'ün satış iptal davası görülmeye başlandı

Aslanlı Köşk'ün satış iptal davası görülmeye başlandı

İş adamı Halis Toprak'ın, kendisine ait İstinye'deki Aslanlı Köşk'ün, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından satışına ilişkin açtığı iptal davasının görülmesine başlandı



Sarıyer 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmada, davacı Halis Toprak ile davalı TMSF'nin avukatları hazır bulundu.

Duruşmada söz alan Toprak, Aslanlı Köşk'ün değerinin altında satıldığını ileri sürerek, mahkemenin köşkün değerinin tespitini yapmasını istedi.

Mahkeme hakimi, bazı eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Toprak: Evimdeki çatal-bıçağımı bile aldın, Allah'tan kork, imansız  
 
İstinye'deki Aslanlı Köşk'ü Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) açtığı ihalede 23.8 milyon TL'ye Remzi Gür'e satılan işadamı Halis Toprak, satışın iptali için açtığı davanın duruşmasına katıldı.

Halis Toprak, "Satış tamamen dalaveredir. TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, köşkü, dostu ve arkadaşı Gür'e ucuza sattı. Arkasında kimin olduğunu söyleyemiyorum. Evime gelip, çatal-bıçağa kadar haczettiler. Allahından kork, imansız" dedi.

Son evliliği tekrar gündeme gelen Halis Toprak, İstinye'deki malikanesinin satışının iptali için geçen nisan ayında Sarıyer 2. Asliye Hukuk Mahkemesindeki davaya avukatları ile birlikte katıldı. Hakimin sık sık, "Dava konusu dışındaki söylemlerde bulunmayın" uyarısı yaptığı Toprak, "Türkiye'nin incisi, İstanbul'un cenneti de İstinye Koyu'dur. Benim köşküm 120 metre cepheli, içinde 5 ev bulunan bir yerdir. Burada alışveriş merkezi yapılması durumunda bu 3 milyar dolarlık bir projedir. İstanbul'un belediye başkanı ile görüştüm. Bana, `Buranın isteyeni çok' dedi. Ondan 600 milyon dolar istedim. Bana 140 milyon dolarlık ekspertiz raporu sundular. Ama bugün benim malımı, 23.8 milyon TL'ye sattılar. 2 bin metrekarelik Uzan Yalısı'nı, metrekaresi 16 bin TL'den 66 milyon TL'ye satanlar, benim 10.7 bin metrekarelik malikanemi, metrekaresi 1400 TL'den, Ümraniye'de bile metrekaresi 5 bin TL'ye yer bulunmazken beniki bu paraya satıldı."
Hürriyet


Geri Dön