28 / 03 / 2024

Aslanoba ailesi, Bursa'da beş yıldızlı termal otel kurdu

Aslanoba ailesi, Bursa'da beş yıldızlı termal otel kurdu

Erikli Su'nun kurucusu Aslanoba ailesi, artık sıcak sudan da para kazanacak



Aile, Bursa'nın Çekirge ilçesinde 30 milyon dolarlık yatırımla beş yıldızlı bir termal otel kurdu. 120 odalı otele, Türkiye'nin yanında Kuzey Avrupa ve Arap ülkelerinden de misafir hedefleniyor. Otelde konaklamanın geceliği 100-120 Euro olacak. 
 
Ambalajlı su sektöründe Erikli markası ile zirveye oynayan Aslanoba ailesi, turizm sektörüne iddialı. Aile, Bursa Çekirge'de 30 milyon dolarlık yatırımla termal otel açtı. 120 odalı beş yıldızlı otel, Türkiye'nin dışında Kuzey Avrupa ve Arap ülkelerinden de misafir hedefliyor. Resmi açılışı şubat ayında gerçekleşecek olan Marigold Otel ile ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Oba Turizm Onursal Başkanı Nihat Aslanoba, kaplıca ile başlayan 'otel rüyasının' 25 yıl sonra gerçekleştiğini söyledi. Şirket, 25 yıl önce yine aynı yerde 500 metrekarelik Sevim Otel'i hizmete açmıştı. Sit alanında bulunan otel, çevresindeki 3 tarihî yapıyla bir araya getirilerek 5 yıldızlı otele dönüştürüldü.

Aslanoba, turizm yatırımları için kızlarının başında bulunduğu Oba Termal AŞ'yi kurduğunu aktararak, "Burası ilk olarak Sevim Hotel idi. Bir kaplıca idi. Sit alanı içinde olduğu için inşaat yapamıyorduk. Otel çevresindeki 3 yapıyı daha alarak bu oteli açtık. Soğuk suyla başladık, şimdi sıcak suyla devam ediyoruz." dedi. Marigold Thermal&Spa Hotel Genel Müdürü Ergin Dolapçıoğlu ise 246 yatak kapasiteli otelde oda fiyatlarının 100-120 Euro civarında olacağını kaydetti. İlk yıl için otelde yüzde 50 doluluk hedeflediklerini ifade eden Dolapçıoğlu, "Şu anda acentelerle görüşmelerimiz devam ediyor. Ortadoğu'dan çok talep var. Yaz aylarında Avrupa'dan turist bekliyoruz. Kuzey ülkelerinden çok sıcak bakan bir müşteri potansiyeli var. Onları da buraya çekmek için görüşme içindeyiz." diye konuştu.

Otelin yurtiçinden de önemli miktarda turist ağırlayacağını dile getiren Dolapçıoğlu, "Bursa çok kısa bir zaman sonra büyük bir tesise daha kavuşuyor: Merinos Toplantı Merkezi. Marigold Hotel, bu toplantı merkezine konaklama olarak en büyük desteği veren otel olacak. Bursa hem termal, hem de toplantı turizmi için çok yakın bir zamanda İstanbul'un arka bahçesi olmaya bir numaralı adaydır. Marigold Hotel bu sebeple önem teşkil ediyor." açıklamasını yaptı.

İçecek sektöründeki faaliyetleri ile ilgili de bilgi veren Nihat Aslanoba, ekonomik krize rağmen Erikli'nin herhangi bir sıkıntı yaşamadığını ifade etti. Önümüzdeki dönemlerde önemli yatırımlara imza atacaklarını aktardı. Şu anda Kemalpaşa tesislerinde Nestle markasına birçok ürün ürettiklerini kaydeden Aslanoba, önümüzdeki dönemlerde Neste markalı yeni ürünlerin kendi tesislerinde üretileceğini belirtti. Aslanoba, önümüzdeki dönemlerde maden suyu alanına da gireceklerini vurgulayarak, İnegöl'deki bir kaynaktan üretim hedeflediklerini söyledi. Şu anda Türkiye'deki en büyük su debisi Erikli markasında bulunuyor. Aslanoba ailesi, Erikli Su'nun yüzde 60'ını 2006 yılında İsviçreli gıda devi Nestle'ye satmıştı.
Arif Bayraktar/Zaman


Geri Dön