19 / 04 / 2024

Aslına uygun inşa edilen Maksem Hizmet Binası açıldı!

Aslına uygun inşa edilen Maksem Hizmet Binası açıldı!

Bursa' nın Osmangazi Belediyesi geliştirdiği projelerle ilçeye nefes aldırmaya devam ediyor. Temeli ağustos ayında atılan, içerisinde muhtarlık ve kütüphane bulunan Maksem Hizmet Binası açıldı...




Bursa Osmangazi Belediyesi geliştirdiği projelerle ilçeye nefes aldırmaya devam ediyor. Temeli ağustos ayında atılan, içerisinde muhtarlık ve kütüphane bulunan Maksem Hizmet Binası açıldı.


Her mahalleye bir hizmet binası ve tip muhtarlık kazandırmayı hedefleyen Osmangazi Belediyesi, bu hedef doğrultusunda Maksem Mahallesi’ni de yeni hizmet binası ile buluşturdu. Sivil mimarlık örneği bir yapı olan Maksem Hizmet Binası, bu gün ayakta olmayan bir yapının kamulaştırılıp, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun arşivinden alınan fotoğraflar ve eski mal sahibi ile yapılan görüşmeler sonucu aslına uygun olarak inşa edildi.


İki kattan oluşan ve 85 metrekare alan üzerine inşa edilen Maksem Hizmet Binası’nın açılış töreninde konuşan Mustafa Dündar, “Ahşap karkas yapı olarak projelendirilen hizmet binası, muhtarlık ve kütüphane olarak hizmet verecek. Mahalle sakinlerimizin, çocuklarımızın boş zamanlarını değerlendireceği okuma salonu ve kütüphane mahallemiz için önemli bir ihtiyaca cevap verecek” dedi.


Dündar, “Tarihi mirası korumak ve yaşatmak da öncelikli çalışmalarımızın başında geldi. Bugüne kadar 145 tarihi eseri yeniden Osmangazi’ye kazandırdık. Kültür merkezlerimiz, hanlarımız, tarihi hamamlarımız, çarşılarımız restorasyonlarla ayağa kalktı. 5 yıldır devam eden yerinde ve kaliteli hizmet üretme anlayışı çerçevesinde, ihtiyaç duyulan mahallelerimize işlevsel hizmet binaları ve tip muhtarlıklar kazandırdık. Bugüne kadar 12 muhtarlık, 13 hizmet binası yaptık. Maksem Hizmet Binası bizim hem tarihi mirasa sahip çıkmak, hem de yerinde ve kaliteli hizmet üretmek adına yaptığımız önemli çalışmalardan biri oldu” dedi.



Bursa Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön