29 / 03 / 2024

Asma Bahçeler'de akıllı ev konsepti!

Asma Bahçeler'de akıllı ev konsepti!

Firma: Tanyer İnşaat

Proje: Asma Bahçeler

Akıllı Ev tanımı, bütün teknolojiler sayesinde ev sakinlerinin ihtiyaçlarına cevap verebilen, onların hayatlarını kolaylaştıran, daha güvenli, daha konforlu ve daha tasarruflu bir yaşam sunan evler için kullanılmakta...



Günümüzde ise artık belirli işlevleri yerine getiren sistemlerden öte, isteğe ve ihtiyaca göre programlanabilen, parça eklemeye ve çıkarmaya imkan tanıyan ev otomasyon sistemleri de geliştiriliyor.


Asma Bahçeler’in ev otomasyonundaki temel amacının, “Sakinlerin alışkanlıklarını değiştirmeden, teknolojinin onlara ayak uydurmasını sağlamak” olarak açıklayan  Tanyer İnşaat  Genel Koordinatörü Müdürü Taylan Tanyer, bu sistemin butik bir doğa projesi olan Asma Bahçeler’de modern yaşamın bütün olanaklarından da fazlasıyla yararlanma fırsatı sunduğunu söyledi. Asma Bahçeler’deki yaşamı daha da kolaylaştıran Akıllı Ev Sistemi hakkında bilgiler veren Taylan Tanyer; “Örneğin evin bir köşesine yerleştirilecek bir hareket algılayıcısı, siz evde yokken veya uykudayken hırsızlığa karşı bir alarm tetikleyicisi olarak kullanılırken, siz odaya girdiğinizde ışıkların yakılması, odasında uyuyan bebeğiniz hareketlendiğinde veya bakım altında tutulması gereken bir kimse uzun süre hareketsiz kaldığında ise size telefonla bir uyarı gönderilmesi amacıyla kullanılabiliyor. Bunun dışında ev otomasyon sistemlerinin en önemli özelliği, her kontrol tek bir sistemle sağlandığından ev içindeki her şeyin, uzaktan kumanda, kontrol paneli, telefon veya tablet yoluyla aynı rahatlıkla kumanda edilebilmesi.” şeklinde konuştu. 




projeye sor



Geri Dön