20 / 04 / 2024

Aspen Divarsa Modüler Bölme Duvarlar, yangında hayat kurtaracak!

Aspen Divarsa Modüler Bölme Duvarlar, yangında hayat kurtaracak!

Aspen, yangına dayanıklı olan, yıkılmayan bölme duvarlarını sertifikalandırarak, yapı sektörüne can güvenliği sağlıyor



Yangına dayanıklı binalarda, zehirli gazlardan, yüksek ısıdan ve dumandan korunmak ve kısa sürede alanı tahliye etmek hayat kurtarıyor. ASPEN Diversa Modüler Bölme Duvar Sistemleri, yangının 45 dakika içerisinde ilerlemesini ve yayılmasını engelliyor. Bu süre, yangın bölgesinin tahliye edilmesinde vakit kazandırıyor, çökmeyi engelliyor ve bina bütünlüğünü koruyor. 

Dünya çapında birçok projenin iç mimarisinin tamamlayıcısı olan ASPEN, uzun Ar-Ge ve test çalışmalarının ardından, yeni bir başarıya daha imza atarak,45 dakika boyunca yangına dayanıklılık gösteren duvar sistemiyle, çelik taşıyıcıların ve ahşap panellerin, alevlenmediğini ve çökmediğini ispatladı. Aspen İntegra metal asma tavan sistemleri ve Aspen Diversa Modüler Bölme Duvar Sistemlerinin almış olduğu yangına dayanıklılık sertifikasıyla, yapı sektörüne güvenlik ve kalite sağlıyor.

Yangın Yönetmeliği Binaların Güvenliğini Arttırıyor

Aspen Genel Müdürü Ertuğrul Gündoğdu; her zaman can güvenliğinin firmaları açısından çok önemli olduğunu, günümüzde ise yapı yönetmelikleri kapsamında binaların yangından korunmasının önem kazandığını belirtiyor. Yönetmelikte yangın duvarının; aynı bina içinde yangının ilerlemesini ve yayılmasını, belirtilen süre içerisinde yangını durduran düşey eleman olarak tanımlandığını, bu yapı elamanlarından oluşan Aspen Diversa Bölme Duvar Sistemi ile de yangın karşı dayanıklılık gösteren duvarlar konusunda ilgili Ar-ge sürecini başarıyla tamamladıklarını söylüyor. 

Duvara Farklı Bakış Sağlıyor

Aspen Genel Müdürü Ertuğrul Gündoğdu; modernleşen dünyada duvar yapımında kullanılan taş, çimento ve tuğla gibi malzemeler yerini artık cam, metal gibi malzemelere bırakarak; hareket eden, açılıp kapanabilen, üzerine istenilen tasarımın uygulanabildiği, ergonomik ve stil sahibi duvarlara dönüştürme çağı başladığını dile getiriyor. Bu dönüşümde ASPEN olarak büyük rol oynadıklarını, yenilikçi ve kaliteli bakış açılarını ürünlerine yansıttıklarına değiniyor.
www.aspen.com.tr


Geri Dön