20 / 04 / 2024

ASPEN'den 150 Boğaz Köprüsü uzunluğunda bölme duvar!

ASPEN'den 150 Boğaz Köprüsü uzunluğunda bölme duvar!

Çeyrek asırdır içinde bulunduğu sektörün liderliğini kimselere bırakmayan ASPEN, şimdiye kadar 150 tane İstanbul boğaz köprüsü uzunluğunda, 170 km, bölme duvar projesini hayata geçirerek kendi sektöründe rekor kırdı



1989 yılından bu yana yapı sektöründe bulunan Aspen, gerek yurt içi gerekse de yurt dışındaki projelerine hız kesmeden devam ediyor. İnşaat şirketlerinin tüm beklentilerini karşılayan ve üretimini yaptığı pek çok ürüne ek olarak dünyanın en önemli yapı firmalarının distribütörlüğünü de üstlenen ASPEN, 2011 yılında yüzde 15 büyüme hedefliyor.

Bölme duvar, asma tavan ve zemin sistemleri olmak üzere üç başlık altında sunduğu ürünlerle 1989 yılından beri hizmet veren ve sektör lideri olan Aspen; bugün 3 üretim tesisi, 5 bölge müdürlüğü ve bölge depoları ile Türkiyede ve dünyada pek çok önemli projeye imza atmanın haklı gururunu yaşıyor. Aspen; Rusya, Hollanda, Azerbaycan gibi bir çok ülkenin en gözde projelerinin yanı sıra Türkiye turizminin bel kemiği Akdeniz Bölgesindeki en elit otellerin zeminden tavanına;  bölme duvarlarına kadar pek çok projeye imza atıyor.

150 Boğaz köprüsü uzunluğunda bölme duvar

Çeyrek asırdır içinde bulunduğu sektörün liderliğini kimselere bırakmayan Aspen, şimdiye kadar 150 tane İstanbul boğaz köprüsü uzunluğunda ( 170 km ) bölme duvar projesini hayata geçirerek kendi sektöründe rekor kırdı. 2010 Mart-2011 Mart arası % 10 büyüme gerçekleştiren Aspen, geçtiğimiz yıl Gama Güç Sistemleri, Ekonomi Üniversitesi, Rabobank, Pfizer gibi milyon dolarlık projelere imza atarak ne kadar büyük bir hacme sahip olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Yurt içi ve yurt dışında gördüğü yoğun ilgiye yetişmek için Aspen, yılda 1.3 milyon metrekare asma tavan, 25 bin mt uzunluğunda bölme duvar ve 320 bin metrekare yükseltilmiş zemin üretiyor.

2011 yılı hedeflerinin de en az % 15 büyümek olarak açıklayan Aspen Genel Müdürü Ertuğrul Gündoğdu, 2011 yılında birçok projeye daha imza atacaklarını dile getirdi. Tefken Mühendislik, Vakıfbank Genel Müdürlük, Yeni Mahalle Kültür Merkezi,  Azerbaycanda Haydar Aliyev Kültür Merkezi, Hilton Bursa, Hollanda Savunma Bakanlığı, Tepe Prime Ofis, Şekerpiliç gibi projelerin 2011 projelerinden bazıları olduğunu dile getiren Gündoğdu, içinde bulunduğumuz sene itibari ile % 15li büyüme hedefimiz var dedi.

İnşaat Sektörünün Tüm Beklentilerini Karşılıyor

İnşaat şirketlerinin tüm beklentilerini karşılamasıyla uluslar arası sektörde marka olan ve liderliğini her geçen yıl perçinleyen Aspen, zeminlerinden tavanlara kadar sektörün tüm gerekliliklerini fazlasıyla karşılıyor.  Aspen,  metal, taşyünü, modüler alçı ve camyünü asma tavanlarını, fonksiyonel bölme duvar ve zemin sistemlerini tek elden sağlayabilen tek Türk şirketi olmanın haklı gururunu yaşıyor.
5 bölge müdürlüğü ve deposu bulunan Aspen, müşterinin seçtiği tüm ürünlerin transferini de üstlenerek müşterilerinin her zaman yanında olma özelliği ile de sektörde fark yaratmaya devam ediyor. Üretimini yaptığı birçok ürüne ek olarak Aspen, dünyanın en önemli yapı firmalarının distribütörlüğünü de üstleniyor. Aspen ürün gamında yer alan yeni alüminyum kapı kasaları, ahşap ve çelik kapı kanatlarıyla da sektördeki liderliğini pekiştirmeye devam ediyor.

Asma Tavan Pazarı 200 Milyon Dolara Ulaşacak  

Türkiyede 100 milyon dolar civarında olan asma tavan, yükseltilmiş zemin ve bölme duvar sektörünün lideri olduklarının da altını çizen Gündoğdu, bu pazarın gelecek 5 yıl içinde 200 milyon dolarlık büyüklüğe ulaşabileceğini belirtiyor.

Aspen Genel Müdürü Ertuğrul Gündoğdu, sektöre zarar veren unsurlara da değiniyor.

Sektörü baltalayan faktörleri, standart dışı üretim yapan firmalar, piyasa denetimine ve normlara uymayan üreticiler ve Çin tehdidi, gibi başlıklar altında sıralayan Gündoğdu, bu faktörlerin önüne geçildiği taktirde sektörün önünün iyice açılacağının altını çizdi.

 


Geri Dön