26 / 04 / 2024

Astaş Alüminyum, ihracata odaklandı!

Astaş Alüminyum, ihracata odaklandı!

Alüminyum profil sektöründe faaliyet gösteren Astaş, 2013 yılında 22 bin tonun üzerinde gerçekleştirdiği satışların yüzde 40' ını yurtdışına, yüzde 60' lık kısmını da yurtiçine yaptı...



Alüminyum profil sektöründe faaliyet gösteren Astaş, 2013 yılında 22 bin tonun üzerinde gerçekleştirdiği satışların yüzde 40'ını yurtdışına, yüzde 60'lık kısmını da yurtiçine yaptı. Firmanın, 2013 yılı içinde 150 milyon TL'nin üzerinde satış geliri elde ettiğini aktaran Astaş Alüminyum Yönetim Kurulu Üyesi Şefik Türker Kökhan, bu yılki yurtdışı hedeflerini yüzde 40 oranında geçtiklerini büdirdi. Bu sene Afrika, Türk cumhuriyetleri ve Balkanlar'da daha aktif olduklarına dikkat çeken Kökhan, toplam ihracat satışlarının yüzde 50'sini söz konusu pazarlardan karşıladıkları bilgisini verdi. 


Kökhan, Arap ülkelerinde yaşanan karışıklıklardan dolayı satış miktarlarında düşüş yaşanabileceğini büdirdi. Spectral'in iç ve dış satışlarını artıracak B.u yıl özellikle mimari sistem markaları olan 'Spectral'in iç ve dış piyasadaki Satışlarını artırmayı hedeflediklerini kaydeden Şefik Türker Kökhan, "Bu doğrultuda Hadımköy Alkop'ta depo, showroom ve mimari ekibimizi içinde bulunduran bir tesisi faaliyete geçirdik. Şu anda depo ile ilgili bir yatırıma başladık. 


Burası yakın zamanda faaliyete geçmiş olacak. Son çeyrekte de yeni üretim hattı için inşaat yapımına başlanacak" açıklamasını yaptı. 

Astaş'm 1974 yılından beri alüminyum profil sektöründe faaliyet gösterdiğini anlatan Şefik Türker Kökhan, İstanbul, Yeşilköy'de yer alan yeni merkez ofislerinin yanı sifA Tekirdağ ve Çorlu'daki fabrikalarında yılda 24 bin tonluk üretim kapasiteli entegre bir yapıya sahip olduklarının altını çizdi. Astaş Alüminyum'un Spectral mimari sistemler başta olmak üzere mobilyadan otomotive, beyaz eşyadan medikal ekipmanlara kadar birçok sektöre profil temin ettiğini kaydeden Kökhan, ayrıca müşterilerinin taleplerine göre her türlü profili ürettiklerini sözlerine ekledi. 


Dünya Sektörel Ek 


Geri Dön