17 / 04 / 2024

Astaş Gayrimenkul'den Etiler'e yeni proje!

Astaş Gayrimenkul'den Etiler'e yeni proje!

Mandarin, Armani gibi uluslararası lüks markalarla projeler geliştiren Astaş Gayrimenkul, Etiler'de iddialı bir rezidans projesine imza atmaya hazırlanıyor.



Mandarin, Armani gibi uluslararası lüks markalarla projeler geliştiren Astaş Gayrimenkul, Etiler'de iddialı bir rezidans projesine imza atmaya hazırlanıyor.  Dokuz parselde 450 daireden oluşan Belediye Sitesi'ni kentsel dönüşümle yenileyecek olan Astaş, 650 daireden oluşması planlanan rezidans projesine yaklaşık 450-500 milyon dolarlık yatırım yapacak. 


İnşaat sektöründe geliştirdiği lüks projelerle yerli-yabancı A plus kesime hitap eden Astaş Gayrimenkul, yeni projesi ile de kentsel dönüşüme damgasını vurmaya hazırlanıyor. Etiler'de Akmerkez'in hemen karşısında konumlanan dokuz parselde 450 daireden oluşan Belediye Sitesi'nin yüzde 90'a ulaşan yedi parseliyle prensipte anlaşıp imza aşamasına geldi.  Yaklaşık 50 yıllık siteyi kentsel dönüşüm kapsamında yenileyecek olan Astaş, burada Türkiye'nin ve Avrupa'nın en iddialı rezidans projesini yapmaya hazırlanıyor.  Astaş, aynca Beşiktaş sınırlarında 4 site ile daha pazarlık yürütüyor.  Astaş Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı, "Maçka'da Annani ile Bodnım ve Kuruçeşme'de Mandarin ile önemli çalışmalara imza attık.  Bu çalışmalarımızla dünyanın önde gelen A plus yatırımcılarına gayrimenkul sattık. Bu yatırımcılardan İstanbul için de talep alıyorduk bu talebi de Etiler'deki projemizle karşılayacağız" diyor. 



ETİLER'E 650 REZİDANS 

Avrupa'dan Türk Cumhuriyetleri'ne ABD ve Körfez ülkelerine kadar dünyanın önde gelen A plus segment yatırımcılarından talepler aldıklanna dikkat çeken Aşçı, yaklaşık 450-500 milyon dolarlık yatırım yapılması planlanan 650 civarında rezidansın yapılacağı proje ile gelen bu talepleri karşılamayı planladıklannı da vurguluyor.  Aşçı, 2016 yılının ilk çeyreğinde hafriyat çalışmalarının başlaması planlanan projenin 2018'in başında tamamlanıp faaliyete geçirilmesinin hedeflendiğini de söylüyor. 



FİYAT NE OLACAK? 

Henüz geliştirme aşamasında olan projenin metrekare satış fiyatlarının belirlenmediğine dikkat çeken Aşçı, "Projemiz mimarisinden teknolojisine, inşaat kalitesinden kullanılan ürünlere kadar Türkiye'nin ve Avrupa'nın en önemli projesi olacak. High class kesime hitap edecek bir proje olduğu için fiyatları da o doğrultuda olacak" diyor.  Aldığımız bilgiye göre Aştaş, Belediye Sitesi sakinleri ile kat karşılığı anlaşma yaptı. Vedat Aşçı, pazarlık yürüttükleri sitelerin isimlerinin ise şimdilik gizli kalmasını istediğini dile getirdi.




KİMLER ANLAŞTI? 

İstanbul'un en öne çıkan semtlerinden olan Etiler, kentsel dönüşümde büyük inşaat firmalarının iştahını kabartıyor. Bölgede 424 konutluk Uçaksavar sitesi ile anlaşan Teknik Yapı'nın ardından parsel bazlı yenileme çalışmaları da yapılmaya başlanmıştı. Etiler'de yine Akmerkez'in yakınlarında yer alan Petrol Sitesi'nin kat maliklerinin de geçtiğimiz aylarda Katarlı QT Holding ile anlaşmaya vardığına ilişkin haberler yapılmıştı. Burada 250 milyon dolarlık yatırımla uluslararası yatırımcılara hitap eden, rezidans, konut, ofis ve ticari alandan oluşan karma proje yapılacağı belirtilmişti. 




Ekonomist


Geri Dön