18 / 04 / 2024

Astaş Holding projeleri, Körfez ve Ortadoğulu yatırımcılardan yoğun ilgi gördü!

Astaş Holding projeleri, Körfez ve Ortadoğulu yatırımcılardan yoğun ilgi gördü!

Astaş Holding’in projeleri, Körfez ve Ortadoğulu yatırımcılardan yoğun ilgi gördü. Türkiye, fuarda dünyanın parlayan yıldızı olarak dikkat çekerken, ülkedeki gayrimenkul projeleri cazip birer yatırım aracı olarak öne çıkıyor.





8-10 Nisan tarihleri arasında Dubai’de düzenlenen Uluslararası Emlak Fuarı’na katılan Astaş Holding’in projeleri, Körfez ve Ortadoğulu yatırımcılardan yoğun ilgi gördü. Türkiye, fuarda dünyanın parlayan yıldızı olarak dikkat çekerken, ülkedeki gayrimenkul projeleri cazip birer yatırım aracı olarak öne çıkıyor. 


Lüks gayrimenkul projeleri ve sofistike tercihlere yönelik turizm yatırımları ile dünyanın en lüks otel işletme ve tasarım markalarının Türkiye’ye gelmesinde önemli rol oynayan Astaş Holding, 8-10 Nisan’da Dubai’de düzenlenen Uluslararası Emlak Fuar’ında (International Property Show) yoğun ilgiyle karşılandı. Fuarda İstanbul ve Bodrum’da dünyanın en prestijli rezidans ve otel markalarından Kempinski Residences ve Mandarin Oriental Hotel Group ile  lüks tasarım markası  Armani/Casa ile geliştirdiği projelerini yatırımcılara tanıtan Astaş Holding yoğun ilgi gördü.


Dubai’de ki Uluslararası Emlak Fuarı ile ilgi izlenimlerini aktaran Astaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Tuncay Aşcı; “Yabancı ülke vatandaşlarına gayrimenkul alımının önünü açan mütekabiliyet yasası sonrası Körfez ülkeleriyle ilişkilerimiz çok gelişti. Fuarda İstanbul ve Bodrum’daki lüks yaşam tarzı sunan projelerimize bölgeden yoğun bir ilgi oldu. Bugüne kadar portföyümüzün yüzde 12’sinin satışını sadece bu bölgeden gelen yatırımcılara yaptık. Bölge yatırımcısının çok ciddi bir potansiyeli var ve Türkiye’ye ilgilerinin artarak devam ettiğini görüyoruz. Biz de bölgede sektörümüzle ilgili daha fazla etkinliğe katılarak Türkiye’deki kaliteli projeleri tanıtmaya devam edeceğiz.” dedi.


Fuarda çok önemli görüşmeler gerçekleştirme şansını da bulduklarını ifade eden Aşcı, temas kurdukları yatırımcıları İstanbul ve Bodrum’da yakın dönemde ağırlayacaklarını söyledi.


Körfez yatırımcısından “The Residences at Mandarin Oriental, Bodrum” tatil villalarına yoğun ilgi.


Türkiye’nin yılda 35 milyon turistle Avrupa’nın en çok turist çeken dördüncü ülkesi olduğunun altını çizen Aşcı, sözlerini şöyle sürdürdü: 


“İstanbul, dünyanın 105 ülkesine direkt olarak uçabildiğiniz bir dünya şehri. Uluslararası saygın kurumların yaptığı araştırmalara göre İstanbul, gayrimenkul sektöründe dünyada en büyük kazanç fırsatı sunan şehirler arasında yer alıyor. Diğer yandan İstanbul’un haricinde turizm bölgelerimizdeki gayrimenkul yatırımlarına da büyük bir ilgi var. Bodrum’da dünyanın en prestijli otel gruplarından Mandarin Oriental Hotel Group ile birlikte gerçekleştirdiğimiz tatil evleri projesine yoğun ilgi olduğunu gördük. Körfez bölgesindeki yatırımcılar ülkemizdeki gayrimenkulleri sadece birer yatırım aracı olarak görmüyorlar, yaşam için de düşünen önemli bir çoğunluk var. Dünya standartlarında hizmet almak istiyorlar. Biz de gerek Kempinski Residences gerekse de Mandarin Oriental Hotel Group ve Armani/Casa ile yaptığımız işbirlikleriyle bekledikleri hizmeti fazlasıyla sunuyoruz.”


Astaş Holding, 8-10 Nisan tarihlerinde Dubai’de gerçekleşen fuara katılmanın yanı sıra, eş zamanlı olarak Birleşik Arap Emirlikleri Ekonomi Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Arap Yatırım Toplantısı’nda da çeşitli temaslarda bulundu.





Geri Dön