24 / 04 / 2024

Ata Holding'ten umut veren açıklama

Ata Holding'ten umut veren açıklama

Ata Holding'in Başkanı Korhan Kurdoğlu: '2009 yılında Seyrantepe gibi birçok projeye ortak getireceğiz' dedi.



Galatasaray'ın Seyrantepe projesine ortak olan Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Dhabi/Zarooni'ye danışmanlık yapan Ata Holding'in Başkanı Korhan Kurdoğlu yeni projeler üzerinde çalıştıklarını söyledi. Kurdoğlu, "Gıda, gayrimenkul, enerji ve sağlık alanlarındaki yeni projeler üzerinde çalışmalarımız sürüyor. 2009 yılında da önemli yatırımları sonuçlandıracağız" dedi

Galatasaray'ın Seyrantepe'deki Aslantepe Stat Projesi'ne ortak olan Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Dhabi/Zarooni ortaklığına danışmanlık yapan Ata Holding'in Başkanı Korhan Kurdoğlu, gıda, gayrimenkul, enerji ve sağlıkla ilgili yeni projeler üzerinde çalıştıklarını söyledi. Kurdoğlu, 2009'da birçok büyük projeyi açıklayacaklarını ve bunların da en az Seyrantepe kadar ses getireceğini belirtti.

1.5 trilyon $'lık fon

Kurdoğlu, "Son iki yıldır Dubai'de ofisimiz var. Türkiye genelinde ve spesifik konularda Körfez yatırımcılarına danışmanlık hizmeti veriyoruz. Seyrantepe, bu konudaki çalışmalarımızın başarılı bir sonucu. Kriz ortamında böyle bir yatırımın Türkiye'ye gelmesi güven veren bir gelişme oldu. Bu proje gibi Türkiye ekonomisine katkıda bulunacak projeler üzerinde çalışmalarımız sürüyor. 2009'da da önemli yatırımları sonuçlandıracağız" diye konuştu.

Körfez ülkelerinde şu anda 1.5 trilyon dolarlık fonu yöneten kurumların yatırım imkanlarını araştırdığına da değinen Kurdoğlu, Türkiye'nin bu fonların ilgisini çekecek konumda olduğuna dikkat çekti.

Potansiyeli anlatalım

Türkiye'nin potansiyelinin iş dünyası ve siyasi liderlerin yer aldığı topyekün bir çalışmayla, gereken sıklıkta ve gereken derinlikte dünyaya anlatılmasının önemine değinen Kurdoğlu, "Türkiye'ye son birkaç yılda 55 milyar dolar yatırım geldi. Bu başlı başına Türkiye'nin potansiyelini gösteriyor. Körfez ülkelerindeki sermaye birikimi 1.5 trilyon doları buldu. 2015 yılına kadar bu rakamın 5 trilyon dolara çıkacağı öngörülüyor. Türkiye, Körfez ülkeleri tarafından en çok işbirliği ve yatırım yapılmak istenen ülkelerin başında geliyor. Global kriz ortamında risklerini minimize eden, dünyadaki değişime ayak uyduran, stabil hale gelen ülkeler yatırımcı için cazip olacak. Türkiye de bu ülkelerden biri" diye konuştu.

Dünyada şu anda ekonomik, sosyal ve teknolojik anlamda bir değişimin sonuçları ve sancılarının yaşandığını, bu değişime Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerin daha kolay adapte olacağını da anlatan Kurdoğlu, Türkiye'nin finansal anlamda sağlıklı olmasının da bunu kolaylaştıracağını söyledi. Kurdoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

IMF güven verir

"Türkiye'de 2001 yılından bu yana alınan tedbirler sayesinde bankacılık ve finans kesimi, diğer ülkelerdekine göre çok sağlıklı. Çok büyük yardımlara ihtiyacı olan bir ülke konumunda değiliz. Zaten IMF ile görüşmeler sürüyor. Belli bir adım atılacağını, ortak aklın ortaya çıkacağına inanıyorum. Bu görüşmelerden çıkacak önlemler Türkiye'nin kriz sürecini atlatması ve daha sağlıklı bir noktaya gelmesi için yeterli olacaktır. Tabii ki IMF ile daha erken anlaşma olsa belki daha iyi olurdu. Ama ben Türkiye'nin IMF'den gelecek 20-30 milyar dolarlık bir kaynağa ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum."

Tedbirli iyimser olmak zorundayız

`Şirketime ortak bulun' diyenlerin sayısı arttı

Global krizin Türkiye'ye yansımalarını sorduğumuz Korhan Kurdoğlu, şu anda Türkiye'de şirketlerini satmak veya ortak almak isteyenlerden kendilerine talep geldiğini söyledi. Aynı zamanda Türk-Körfez İş Konseyleri Koordinatör Başkanı ve Türk-BAE İş Konseyi Başkanı olan Kurdoğlu, şöyle devam etti: "Paranın Körfez'de olduğu bilindiği için daha çok o bölgeden potansiyel yatırımcı olup olmadığı soruluyor. En fazla gayrimenkul firmalarından talep geliyor. Konut, alışveriş merkezleri, rezidans, ofis gibi farklı projelerde ortak aranıyor" dedi.

Vatan

Geri Dön