17 / 04 / 2024

Ata mirası Uzunkuyu Gazi İlköğretim Okulu restore edilecek

Ata mirası Uzunkuyu Gazi İlköğretim Okulu restore edilecek

Atatürk'ün İzmir ziyaretlerinden birinde kentte yapılması talimatı verdiği, her birine "Gazi" adı konulan okullardan Urla'daki Uzunkuyu Gazi İlköğretim Okulu'nun restorasyonu için gerekli plan ve proje hazırlandı



Kazım Dirik'in  İzmir  Valiliği görevi sırasında Atatürk'ün talimatıyla Uzunkuyu köyünde devlet-köylü işbirliğinde 3 yılda inşa edilen okul 1933 yılında eğitim öğretime açılmıştı. Okul 1933 yılından 1979 yılına kadar ilkokul olarak kullanılmış, 1979 yılından sonra da ortaokul olarak hizmet vermeye devam etmişti.

1992 yılından bu yana kullanılmayan bina, şu anda Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında koruma altında bulunuyor.

Urla Kaymakamı Şahin Bayhan, yaptığı açıklamada okulun restorasyonu için plan ve projelerin hazırlandığını, bütçe birim fiyatlarının çıkarılmakta olduğunu söyledi. Bayhan "1 Ocak 2010'da ilgili dosya İzmir Valiliği'ne teslim edilecek. İzmir Valisi Cahit Kıraç tarihi restorasyonları birebir takip ederek neticelenmesini istiyor" diye konuştu. (AA)


 


Geri Dön