26 / 04 / 2024

ATAÇ İnşaat A.Ş.'nin alacaklıları iflas istedi!

ATAÇ İnşaat A.Ş.'nin alacaklıları iflas istedi!

Varlıkları 500 milyon doları aşan, Deniz Baykal'ın damadınında ortağı olduğu ATAÇ İnşaat A.Ş.'nin alacaklıları iflas isterken, şirketi iflastan kurtarmak için yönetime gelen fon şirketinin yönetim kurulu da iflas erteleme istedi.




Bir dönem Türkiye'nin en büyükleri arasında yer alan ve varlıkları 500 milyon doları aşan, Deniz Baykal'ın damadınında ortağı olduğu ATAÇ İnşaat A.Ş.'nin alacaklıları iflas isterken, şirketi iflastan kurtarmak için yönetime gelen fon şirketinin yönetim kurulu da iflas erteleme istedi. 

Şirketin iki kurucu ortağından Hüseyin Çalık'ın kızı Lale Çalık Sarper ise yeni yönetim kurulu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Şirketin büyük ortağı Halil Ataman, CHP eski Genel Başkanı Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın da damadı konumunda. 

ATAÇ İnşaat ve Sanayi A.Ş. 1960 yılında Hikmet Ataman ve Hüseyin Çalık tarafından kuruldu. Hisselerin yüzde 75'ine Ataman, yüzde 25'ine ise Çalık'ın sahip olduğu Antalya'nın sanayi devi, bünyesinde ANTEKS iplik, boya ve dokuma fabrikaları, Ataç Tarım, Nisan Enerji, Antalya Koleji, Doruknet, Khan ve Kemer Resoıt gibi çeşitli otelleri barındırıyordu. 2011 öncesinde cirosu 1 milyar liraya yakın olan Ataç İnşaat, 2011'de cirosunu en çok artıran Türkiye'nin üçüncü şirketi seçildi ve çoğu kez de Türkiye'nin en büyük ilk ve ikinci 500 şirketi arasında yer aldı. 

Bünyesindeki ANTEKS'in Armani, Lacoste, Versace gibi dünya devlerine yönelik üretimler yaptığı Ataç'ın çöküşü, 2011'in Haziran ayında yapılan halka arzla başladı. 

Batış sürecine giren Türkiye'nin devlerinden Ataç'ın kurucularından Hikmet Ataman 2005'te hayatını kaybederken, yerine oğlu Halil Ataman geld



Ekonomi Gazetesi


Geri Dön