19 / 04 / 2024

Ataç İnşaat, Taşova'daki Yaprak Barajı'nı tamamladı!

 Ataç İnşaat, Taşova'daki Yaprak Barajı'nı tamamladı!

Türkiye’nin en büyük inşaat ve taahhüt firmalarından Ataç İnşaat ve Sanayi A.Ş (ATAÇ), Amasya’nın Taşova mevkiinde sürdürdüğü Yaprak Barajı inşaatını tamamladı




Nisan Enerji bünyesindeki “Yaprak 1” ve “Yaprak 2” Hidroelektrik Santrallerine hizmet edecek olan Yaprak Barajı yıllık 70 – 80 milyon Kw/s elektrik üretecek. 15 milyon metreküp su hacmine sahip Yaprak Barajı için, 1,5 milyon metreküp gövde dolgusu ile yaklaşık 15 km’lik çeşitli kanallar ve 2 km uzunluğunda tüneller inşa edildi.


Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ataç Enerji Grup Başkanı Ünal Mesci, Nisan Enerji bünyesindeki yatırımlarının birer birer devreye girdiğini ve şu anda toplam kurulu gücün 89,6 MW’a ulaştığını söyledi. 2013 Mart ayı itibarıyla devreye girmesi planlanan 25 MW’lık “Umut 2” projesi ile Nisan Enerji’nin birinci faz yatırımlarının sonuna gelinmiş olacağını sözlerine ekleyen Mesci  , 2013  sonunda ATAÇ’ın enerji yatırımlarının 115 MW’lık kurulu gücü ile Türkiye’nin hidroelektrik üretiminde önemli bir paya ulaşacağını da sözlerine ekledi.

 

ATAÇ HAKKINDA

1962 yılında kurulan ve ülke genelindeki pek çok önemli baraj, altyapı, sulama ve arıtma tesisi projelerinde imzası olan ATAÇ, inşaat alanındaki yarım asırlık tecrübesini enerji, tekstil, turizm, tarım, eğitim ve bilişim teknolojileri sektörlerine yayarak genişletti. İnşaat sektöründeki deneyimini 2005 yılında Cezayir’deki sosyal konut yatırımları ile uluslararası alana taşıyan ATAÇ, Cezayir’in yanı sıra Libya’da üstlendiği sulama projeleri ile birlikte yurtdışı inşaat yatırımlarını sürdürmektedir.  


 


ATAÇ’ın temel büyüme alanını oluşturan yenilenebilir enerji sektöründeki stratejik hedefler çerçevesinde ATAÇ, yatırımlarına Türkiye’nin çevre ülkelerinde de devam etmektedir. Bu amaçla 2011 yılında, Gürcistan’da faaliyet göstermek üzere JSC Magana Energy adı ile şirket kurulmuştur.


 


ATAÇ, %50 Boydak Grubu ortaklığındaki Nisan Enerji bünyesinde 144,6 mw, JSC Magana Energy’de 40,6 mw, Tek Su Enerji’de 9 mw olmak üzere toplam 194,2 mw ‘lık kurulu gücü uhdesine almıştır.


 


Geri Dön