24 / 04 / 2024

Ataköy-İkitelli Metrosu 2019'un ilk yarısında açılacak!

Ataköy-İkitelli Metrosu 2019'un ilk yarısında açılacak!

Ataköy-İkitelli Metrosu'nun yapım çalışmaları hızla devam ediyor. Metro hattı 2019 yılının ilk yarısında açılacak.



Yapım çalışmaları hızla devam eden Ataköy-İkitelli Metrosu, 2019 yılının ilk yarısında açılacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Kadir Topbaş, 13 yılda raylı sistemi 150 kilometreye çıkardıklarını belirtti. 


Ataköy-İkitelli Metrosu 2019 un ilk yarısında açılacak!


Başkan Topbaş, “Bütçemizin yüzde 55’ini ulaşım yatırımlarına ayırıyoruz. 2023 sonrası ulaşacağımız hedeflerimizle İstanbul’un erişim sorununu tamamen çözeceğiz. En fazla yarım saat yürüme mesafesinde metroya ulaşabileceksiniz. Dünyada gıpta ettiğimiz şehirlerdeki raylı metroların daha fazlasını ve daha modernini İstanbul’da oluşturmuş olacağız. Silivri’den Gebze’ye, Sabiha Gökçen’den 3. Havalimanına kadar İstanbul’un her noktasına hızlı, güvenli ve konforlu erişim imkanını vermiş olacağız. İstanbul’u bir taraftan akıllı şehir yapmaya çalışırken, değir taraftan da ulaşım sorununu metrolarla çözmek için çalışıyoruz. Metro gibi hızlı, güvenli ve konforlu bir ulaşım aracı yaparsanız, özel araç lüks olur. İnsanlar özellikle hafta içi metroyu tercih eder.” şeklinde konuştu. 


Ataköy-İkitelli Metrosu 2019 un ilk yarısında açılacak!


İstasyonlar: Ataköy, Yenibosna, Çobançeşme- Kuyumcukent, İhlas Yuva, Doğu Sanayi, Mimar Sinan, Hoca Ahmet Yesevi, Halkalı Caddesi , Mehmet Akif, Bahariye, Masko, İkitelli Sanayii


Metro hattının tünelleri NATM ve TBM yöntemiyle açıldı. Tünellerin kazılarında 4 adet TBM (Tünel kazı makinesi - Köstebek) kullanıldı. 8 adet istasyonun yapımı da hızla sürüyor.


Ataköy-İkitelli Metrosu 2019 un ilk yarısında açılacak!


Yolculuk Süreleri

Ataköy – İkitelli Sanayi: 19,5 Dk

Ataköy-Başakşehir: 27 Dk

Ataköy-Kirazlı: 30 Dk

Havalimanı-Başakşehir: 27 Dk

Mahmutbey-Yenibosna: 23 Dk


İBB


Geri Dön