23 / 04 / 2024

Ataköy Ziraat Bankası arsası okul oluyor!

Ataköy Ziraat Bankası arsası okul oluyor!

Ataköy'de 'tenis kortu' olarak bilinen ve mülkiyeti Ziraat Bankası'na ait olan alan İBB tarafından eğitim alanına çevrildi. Alana imam hatip lisesi yapılacağını iddia eden CHP'liler ret oyu verirken, Ataköy'de karara karşı protesto eylemlerinin yapılacağı öğrenildi.



İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin önceki günkü oturumunda Bakırköy Ataköy Mahallesi'nde basketbol sahaları ve tenis kortlarının bulunduğu spor alanına ‘okul’ yapılmasına karar verildi. İmam hatip lisesi yapılacağını iddia eden CHP Grubu'nun ret oyu verdiği karar AK Partili üyelerin oyu ile kabul edildi.


'İhtiyaç doğrultusunda' yapıldı

Ataköy’de üzerinde 3 adet tenis kortu, spor alanları ve küçük bir yapının bulunduğu, ‘Spor Tesisi Alanı’, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde yapılan plan değişikliği ile ‘Mesleki ve Teknik Öğretim Tesis Alanı’na çevrildi. Plan değişikliğinin “ihtiyaç doğrultusunda” yapıldığının belirtildiği rapora göre, 12 bin 633 metrekarelik alanın bir kısmına okul yapılacak. Ziraat Bankası’nın mülkiyetinde bulunan arazide okulun yanı sıra yurt, kütüphane, spor tesisi, sergi-konferans salonları gibi bölümler de yer alabilecek.


Teklif İBB'den

Plan değişikliğinin görüşüldüğü meclis sırasında söz alan CHP Grup Sözcüsü Tonguç Çoban, bu alanın yıllardır Bakırköylüler tarafından spor alanı olarak kullanıldığını belirterek, “Yıllardır kullanılan bir spor alanı kaldırılarak imam hatip lisesi yapılmak isteniyor. Bu çok açık ve net” dedi. Okul yapma talebinin Milli Eğitim Bakanlığı ya da arazinin sahibi olan Ziraat Bankası’ndan değil, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını vurgulayan Çoban “İBB kendi kendine bir karar vermiş. Bu bir dayatmadır. O bölgedeki imam hatiplerin doluluk oranlarına bakalım, çoğu boş. Önce onların tamamlanması lazım. Bu yanlış karardan dönülmesini talep ediyoruz” dedi. Oylamaya sunulan rapor CHP’li üyelerin red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.


Bırakın spor yapsınlar

Konuyla ilgili gündem dışı bir konuşma yapan yapan Bakırköy ve İBB Meclis Üyesi Ali Rıza Akyüz ise Ataköy'ün Türkiye'nin ilk planlı kenti olduğunu belirterek, “4 – 5 sene öncesine kadar burada bir imar hareketi olmadı. Ancak şimdi sürekli bir şeyler yapılıyor. Sahilde yapılmakta olan ucube binaları görüyorsunuz, sahille kent arasında Çin Seddi gibi bir set oluştu. 23 dönüm park alanı uluslararası gençlik merkezi olarak tasarlandı, imara açıldı. Şimdi de tenis kortu olarak bilinen alan okul yapılmak isteniyor” dedi. “Zaten hemen yakınında bulunan Bakırköy İmam Hatip Lisesi dolmuyor, başka ilçelerden öğrenci geliyor” diyen Akyüz, “Sıkıntılı günlerdengeçiyoruz. İnsanlar zaten stresli, bırakın spor yapıp stresini atsın. Bu kararın tekrar görüşülmesini talep ediyorum” ifadesini kullandı. Konuyla ilgili konuşan AK Partili Faruk Aydın ise “Eğitimle ilgili alanları destekleme mahiyetinde planı yapıldı. Daha sonra gereken çalışma yapılacaktır” açıklamasını yaptı.


Gazetem İstanbul


Geri Dön