24 / 04 / 2024

Ataköy'deki imar değişikliği, projeleri de değiştirecek!

Ataköy'deki imar değişikliği, projeleri de değiştirecek!

Ataköy C Motelleri arazisindeki yatırımcılar yeni imar planlarına göre projelerini yeniden gözden geçirmek zorunda kalacak. İstanbul Ataköy 'de 2008 yılından beri yapılan arazi özelleştirmeleriyle ilgili sorunlar bitmek bilmiyor



şžimdi de Ataköy 'de C Motellerinin bulunduğu arazideki yatırımcılar ‘plaj ' şokunda. çevre ve şžehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar 'ın 2008 yılında hasılat paylaşımı ve satış yöntemiyle yatırımcılara tahsis edilen araziye plaj, yeşil alan ve yaya yolu yapılacağını açıklaması kafa karıştırdı. Yaklaşık üç yıldır arazi üzerinde yatırımlara devam eden yatırımcıların projeleri riske girdi. Bakan bölgede deniz kıyısındaki uygun yerlere de halk plajı yapılacağını, arsalardaki yapılaşma izinlerinin de yarıya indirileceğini belirtti.

şžirketler, bakanın açıklamasının muğlak olduğunu belirterek açıklama yapmaktan kaçınırken, üst düzey bir bakanlık yetkilisi, “Yatırımcı şirketler ne yapacağına karar verecek. Yatırımların yeni imar planlarına göre gözden geçirilmesi lazım ” dedi.

Arazideki yatırımcılar kim

SİNPAşž:  TOKİ  'nin 4 parsel şeklinde satışa çıkardığı Ataköy C Motelleri arazisindeki yatırımcılardan biri. Holding bölgede toplam 124 bin 980 metrekarelik bölümü 850 milyon TL 'ye 2008 yılında satın aldı. Firma arazinin 68 bin metrekarelik bölümünü yeşil alan olarak bırakmayı planlarken kalan bölüme ise otel, apart otel, marina, yat kulübü, alışveriş tesisleri yapmayı planlıyor. Henüz inşaata başlamadı.

BOSPHORUS OTELCİLİK: Rus ve Kazak yatırımcıların oluşturduğu Bosphorus Otelcilik 65 milyon 750 bin TL ile hasılat paylaşımı yöntemiyle satın aldı. Firma burada 5 yıldızlı otel için inşaata geçen aylarda başladı.

AHMET ÖZYAZICI VE KARADENİZ ÖRME: Arazinin 77 bin 270 metrekarelik kısmını 2009 yılında hasılat paylaşımı yöntemiyle 447 milyon liraya satın aldı. Ortaklar burada Marine Yalı isminde bir rezidans projesine başladı.

Ataköy 'de tarihi Baruthane binasının da bulunduğu 60 dönümlük bir arsa ise içindeki tarihi eserlerden dolayı 49 yıllığına TOKİ tarafından kiralandı.

Sakinler karara sevindi

Ataköy C Motelleri arazisinin yatırıma açılmış olmasına açtıkları davalarla karşı çıkan Ataköy 2 'nci Kısım Sakinleri Derneği Başkan Yardımcısı Can Günel kararı olumlu karşıladıklarını söylüyor. Özellikle Baruthane 'nin bulunduğu bölgenin 49 yıllığına kiralanmasına karşı açtıkları davaları kazandıklarını anlatan Günel, “Süreci bekleyip görmek lazım ” dedi.
Radikal/SEVGİ SAYAR BAşžARAN


Geri Dön