20 / 04 / 2024

Ataköy'deki Kavaklıpark tahliye edildi!

Ataköy'deki Kavaklıpark tahliye edildi!

“1987 yılından beri işletmesini yapıyoruz. 28 çalışanımız var. Tahliyeye geldiler. Fakat ellerinde tahliye yazısı da yok. İhaleye biz de katılacaktık. Ancak beklenmedi. Birilerine peşkes geçiliyor. İhaleden mağlup çıksak da biz anahtarı teslim edecektik”



Bakırköy Ataköy’de bulunan Kavaklıpark, dün Bakırköy Belediyesi Zabıta Ekipleri tarafından tahliye edildi. Kavaklıpark ile ilgili olarak Sayıştay, 2012 yılında yaptığı inceleme sonucunda, ‘aynı kişilere uzun süre kiralama yapılamayacağını bildirerek açık ihaleye verilmesi gerektiğini’ bildirdi. Bu karar doğrultusunda Bakırköy Zabıtası dün saat 12.00’de tahliye için Çevik Kuvvet eşliğinde çay bahçesine gitti. Ancak işletme sahipleri ekiplere tepki gösterdi. İşletmenin ortaklarından Raif Özet, “1987 yılından beri işletmesini yapıyoruz. 28 çalışanımız var. Tahliyeye geldiler. Fakat ellerinde tahliye yazısı da yok. İhaleye biz de katılacaktık. Ancak beklenmedi. Birilerine peşkes geçiliyor. İhaleden mağlup çıksak da biz anahtarı teslim edecektik” diye konuştu.

Bakırköy Belediyesi Hukuk Bürosu açıklamasında ise “2012’de Sayıştay inceleme yaptı, ‘aynı kişilere uzun süre kiralama yapılamayacağı için açık ihaleye verilmesi gerekiyor’ dedi. Bunlar 28 yıldır işletmecilik yapıyorlar. Ayrıca kira kontratı Bakırköy Spor Vakfı ile yapılmış. Geçen sene de tahliye yazısı kendilerine gitmişti. 

Belediyeye de 5 aydır kira ödememişlerdir” denildi. 


Habertürk


Geri Dön