19 / 04 / 2024

Ataköy'deki külliye inşaatının ruhsatı iptal edilecek!

Ataköy'deki külliye inşaatının ruhsatı iptal edilecek!

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Ataköy 7-8. kısımdaki külliye inşaatı için ağaçların kesilmesi üzerine Bakırköy'deki STK'larla toplantısının ardından Twitter'da açıklama yaptı. İşte Kerimoğlu'nun 'Külliye inşaatı yapılmayacak" açıklaması...



Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Ataköy 7-8 Kısım'daki külliye inşaatına el koydu. Kerimoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada Ataköy'de yapılması planlanan külliye inşaatının yapılmayacağını, ruhsatının iptal edileceğini bildirdi. 


İşte o tweet; 


Ataköy deki külliye inşaatının ruhsatı iptal edilecek!


Ataköy 7-8.Kısım Orman Yolu'nda 4 bin metrekare külliye inşaatı için ağaçların kesilmesine 15 Eylül akşamı geç saatlerde başladı.


1999 Marmara Depremi sonrasında deprem toplanma alanı ilan edilen ve bölgedeki en büyük yeşil alan olan Ataköy 7-8. kısımdaki Orman Yolu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2013 yılında 1/5000 Nazım İmar Planı’nda yaptığı plan tadilatı ile imara açıldı. Daha sonra bölgede külliye yapılması için bir imar projesi hazırlandı. Projeye göre 257 ada, 51. Parsel üzerindeki Orman Yolu’nda bulunan 100 ağaç kesildikten sonra alanda cami ve Kuran kursundan oluşan bir külliye yapılacaktı.



Emre Kulcanay / Emlakkulisi.com


Geri Dön