26 / 04 / 2024

Ataköylüler TOKİ'nin ihalesini durdurmak için duyuru yaptı

Ataköylüler TOKİ'nin ihalesini durdurmak için duyuru yaptı

TOKİ'nin Bakırköy sahil şeridinde bulunan arsaları satışa çıkarmasına Ataköylülerden tepki devam ediyor



 Ataköy 1. Kısım Koruma ve Güzelleştirme Derneği konuyla ilgili gazeteye verdiği ilanda şu ifadelere yer verdi:

 

"Ataköy, 1950 yıllarında Bakırköy Sahili'nde kurulmuş Cumhuriyetimizin ilk konut projesidir. Uluslar arası bilimsel çevrelerce de korunması gerekli Modern Mimari örneği olarak literatüre geçen bu mahalleyi proje bütünlüğü içinde 60 yıldır barındıran Ataköy kıyısı 28 Nisan 2010 tarihinde tekrar ihaleye çıkıyor. Zeytinlik mahallesi 564 ada 160 parsel içindeki tarihi binalarla kiraya veriliyor. Burada dikkatlerden kaçmaması gerekli nokta, ihale şartnamesindeki koşullardır. Bu şartname ile kiralanacak olan 59 bin 800 metrekare alanda yaklaşık 120 bin metrekare inşaat izni mevcuttur.

 

Bölgenin kiralanması veya satışı ile kamu yararı adı altında kültürel mirasımız, Marmara Denizi'nin son doğal koyu betonlaşacaktır. 1981 yılından itibaren kıyı kanununa aykırı olarak halka kapalı olan bu sahil şeridi halka açma bahanesiyle parsel parsel betonlaşarak kaybedilecektir.

 

Amacımız, Ataköy sahilinin yeşil alan olarak kamuya terk edilmesi, yapılaşmanın önlenmesidir. Bu ise Ülkemizin uzun dönemli kazancı anlamını taşımaktadır.

 

Bizler, insana ve çevreye duyarsız dönüşü olmayan bu gidişe dur demek ve ihaleyi durdurmak için, demokrasi çerçevesi içinde tüm iç ve dış hukuk yollarını tüketmeye kararlıyız.

 

Ataköy 2-3-4-5-6-7-8-9-10-11. Kısım Sakinlerine ve Başta 2. Kısım Sakinleri derneği olmak üzere Sahiline Yeşiline Sahip Çık Platformunu oluşturan çevre meslek örgütlerine verdikleri katkılar için en derin şükranlarımızı sunarız"


Geri Dön