24 / 04 / 2024

Ataköylüler TOKİ'ye tepki gösteriyor!

Ataköylüler TOKİ'ye tepki gösteriyor!

Ataköy sahilini satışa çıkartan TOKİ bu kez daha sert bit direnişle karşılaşacak gibi görünüyor



ATAKÖY sahilindeki yeşil alanların TOKt tarafından satışa çıkarılması, semt sakinlerini sokaklara dökmüştü. Protestolar sürerken İstanbul 5. İdare Mahkemesi'nden Ataköylüleri sevindiren bir karar çıkmıştı. Yürütme durdurulmuş ve satış iptal edilmişti. Ancak kısa bir süre sonra  TOKİ  bir sürpriz yaparak mahkeme kararına rağmen sahili yeniden satışa çıkardığını duyurmuştu. Tabii Ataköylüler de yeniden kazan kaldırmıştı. Geçtiğimiz günlerde semt sakinlerinin, betonlaşmaya karşı verdiği mücadeleyi sayfalarımıza taşımıştık.

GÖSTERİLER BAŞLİYOR

MAHKEME kararına rağmen TOKİ'nin sahil inadını Ataköy Hırsı manşetiyle duyurmuştuk. Bu haber büyük yankı uyandırdı. Ataköylüler, HT İstanbul'un birinci sayfasını, semtteki binaların ve asansörlerin kapısına yapıştırdı. Böylece kitlesel bir tepki ortaya konuldu. Direnişe devam etmeye kararlı olan semt sakinleri, pazar günü bilim adamlarının da katılacağı bir toplantıyla eleştirilerini kamuoyuna duyuracak. Ardından da yine sokak gösterileri başlayacak. Anlaşılan TOKİ'nin sahili satması pek de kolay olmayacak.

ATAKÖY'ÜN HER YERİNDE HT İSTANBUL

Ataköy'deki yeşil alanları imara açmak için satmak isteyen TOKİ, son olarak ihalenin 19 Kasım'da yapılacağını duyurmuştu. Her nedense baskın ihaleden vazgeçen TOKİ, satışı aralık başına erteledi. Ancak son derece güçlü bir kamuoyu tepkisiyle karşılaşacağının sinyalleri geliyor. Ataköylüler, HT İstanbul'un manşetini tüm kapılara ve asansörlere asarak eylemler zincirinin ilk adımını attı. Bölgede yaşayan binlerce kişiyi örgütlemeye başlayan "Sahiline ve Yeşiline Sahip Çık Platformu", TOKİ'ye geçen seferlerden çok daha kuvvetli direniş göstereceklerini söylüyor.
HaberTürk


Geri Dön