25 / 04 / 2024

Atakule GYO'nun satışı tamamlandı

Atakule GYO'nun satışı tamamlandı

Atakule GYO şirketinin yüzde 51'lik hisse senetleri İsmail Tarman'a satıldı



Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş, şirketin yüzde 51'ini temsil eden hisse senetlerinin 102 milyon liraya İsmail Tarman'a satılması amacıyla bir hisse satış anlaşması imzalandığını bildirdi. Tarman'ın çağrı başvurusu yapacağı kaydedildi.
Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Çimentocu Tarman, Atakule'yi satın aldı

Çimento şirketlerine olan ilgisi ile tanınan İsmail Tarman, borsadan yaptığı alımlarla sermayesinin yüzde 26,31'ine sahip olduğu Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın yüzde 51 hissesini satın almak üzere anlaşmaya vardı. Atakule tarafından yapılan açıklamada, satışa konu hisse senetlerinin 33.6 milyon TL nominal değerli kısmının A grubu, 9 milyon 240 bin TL nominal değerdeki kısmının ise B grubu olduğu ifade edildi. Hisse devir bedelinin 1 TL nominal değerdeki beher A grubu imtiyazlı hisse senedi için 2.68 TL ve 1 TL nominal değerdeki beher B grubu hisse senedi için ise 1.28 TL olmak üzere hisselerin tamamı için 102 milyon lira olacağı kaydedildi.
 
Borsada çağrı yapacak
Tarman'ın Vakıfbank Personeli Özel Sosyal Güvenlik Hizmetleri Vakfı'nın banka hesabına hisse satış anlaşması imza tarihinde 10 milyon lira nakit teminat yatırdığı, Hisse Satış Anlaşması uyarınca Tarman'ın ayrıca 15 gün içerisinde 15 milyon TL daha yatıracağı ve teminat bedelini 25 milyon liraya yükselteceği ifade edildi. İsmail Tarman'ın Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) mevzuatına uygun olarak ve SPK'nın onayına tabi olmak üzere, borsada işlem gören hisseleri satın almak üzere çağrı başvurusu yapacağı hatırlatıldı.
Referans


Geri Dön