23 / 04 / 2024

Atalay Alparslan: Yatırımcının önü açılacak!

Atalay Alparslan: Yatırımcının önü açılacak!

Alp İnşaat Madencilik Peyzaj Otomotiv Turizm Sanayi Ticaret Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Atalay Alparslan, ''Güçlü bir iktidar, güçlü bir hükümet yatırımcının önünü sonuna kadar açacak'' dedi.



Park yapımları, park bahçe rekreasyon alanları, yapım işleri, park ve bahçelerin düzenlenmesi, bakımı, bitki ithalatı ve benzeri işler... Çevremize güzellik katan, insanımıza nefes aldıran düzenlemedir bunlar... İşte, sayfamızın konuğu Alp İnşaat Madencilik Peyzaj Otomotiv Turizm Sanayi Ticaret Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Atalay Alparslan'ın uğraş alanının bir kısmını bu peyzaj işleri kapsıyor ... Kendisiyle hem mesleki alanında hem de referandumla ilgili söyleşi yaptık. İşte o röportaj: 



Peyzaj alanında ve belediyeler bazında genelde Esenyurt ile çalışmalarınız dikkat çekiyor. İşinizin muhteviyatı konusunda bilgi verir misiniz? Ayrıca alanınızda tercih edilen bir firmasınız. Başarınızın temelinde yatan unsurları sizden dinleyebilir miyiz? 

Sizin de belirttiğiniz alanlar bizim iştigal alanımız. Daha ziyade kamuya çalışıyoruz. Belediyeler, belediye iktisadi teşekkülleri, karayolları gibi devlet kuruluşları ile çalışıyoruz. Biz işimizi hobi gibi görüyoruz. Yaptığımız işin manevi hazzı çok fazla bu nedenler, çok fazla ticari değil beğeni esaslı çalışıyoruz. Yaptığımız işi önce kendimiz beğenmeliyiz diye düşünüyoruz. Eğer o iş tarafımızdan beğeniliyor ise, emin olun genel beğeni arkasından geliyor. Bir de dinamik bir teknik ekip ile çalışıyoruz. Sektör geçmişimiz, belli tecrübeler edinmiş olmamız tercih edilen firmalar arasında olmamızı sağlıyor. 



BU FIRSAT DEĞERLENDİRİLMELİ 

Önümüzde ülkemizin geleceğini yakından ilgilendiren bir referandum var. 

Bu konuda neler söylersiniz? 

Referandum ile ilgili, ülkemizin önüne konulan çok ciddi bir fırsat var. Aklıselim hiçbir iş adamının, müteşebbisin bu fırsatı geri çevireceğine inanmıyorum. Milletimizin önüne gelen bu ciddi fırsat, eğer gereği gibi değerlendirilebilir ise ülkemiz bürokrasi prangalarından kurtulacak, çok hızlı kararlar alarak çok hızlı şekilde gelişecektir. Güçlü ülke güçlü iktidarlar ile olur. 

Her 10 yılda bir darbelerin olduğu ülkemizde birilerinin çeşmesine su taşıyıp darbe çığırtkanlığı yapanların devirleri sona erecek. İstikrarsızlık bitecek, Ülkemiz koalisyonlardan ebediyen kurtulacak diye düşünüyorum. 



PROJELER ARTACAK 

Başkanlık sistemine geçilirse, bunun Türk yatırımcılara yansıması nasıl olur? 

Güçlü bir iktidar, güçlü bir hükümet yatırımcının önünü sonuna kadar açacak. Sadece yerli yatırımcı değil, yabancı yatırımcılarında bu şekilde düşündüğünü biliyorum. Nasıl ki, geçtiğimiz 15 yılda ülkemiz büyük ölçekte vizyon projeler ile tanıştı bundan sonra da bu büyük projeler artarak, gelişerek devam edecektir. Sayın Cumhurbaşkanımızın burada ki hedefinin ne olduğunu soranlara, hani diyorlar ya, 'Zaten bütün yetkiler elinde neden bu sisteme geçmeye gerek duyuyor?' 'Sadece Sayın Recep Tayyip Erdoğan iktidarında değil, her daim güçlü Türkiye iddiasında olduğu için' diye cevaplamak istiyorum. 



AVRUPA'YI YAKALIYORUZ 

Şirketinizin yurt dışında da çalışmaları var mı, bu konuda bilgi verebilir misiniz? 

İtalya, Almanya, Macaristan gibi ülkelerden süs bitkisi ithal ediyoruz. Mümkün olduğu kadar Türkiye'de üretilen ürünleri tercih etmemize rağmen, zaman zaman ithalat 

mecburiyeti hasıl olmakta. Avrupa normlarına ulaşmamıza çok az kaldı. Sektörel sıkıntılarımız fazla değil. Ancak üreticiden direk alım gerçekleşebilir ise hem üretici standartlarını yükseltmek için gerekli girdiyi sağlayacak, hem de aracılardan kurtulan devletimiz kazanacaktır. 



Sektörün miladı 1994 yılı 

Sektörünüzün ilerleyen yıllardaki gelişimi hakkında neler düşünüyorsunuz? 

Sektörümüzün miladı 1994 yılıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olması ile başlayan büyük ağaçlandırma hamleleri sayesinde sektör bilinmeye ve ciddi gelişim göstermeye başladı. 1994'ten günümüze sektördeki gelişmeyi anlatmaya gerek yok. Caddelere, sokaklara çıktığınızda şehirlerin yeşile, peyzaja olan özleminin nispeten bittiğini görürsünüz. Ancak yeterli mi bence değil. Peyzaj sektörü Türkiye'de gelişime aç bir sektör. Gerek üretimde gerek uygulamada ilerleme kaydedeceğimizi düşünüyorum. 



Milliyet Ek


Geri Dön