25 / 04 / 2024

Atapark Varlıbaş AVM görücüye çıktı!

Atapark Varlıbaş AVM görücüye çıktı!

VARYAP, Trabzon´a yeni bir yaşam merkezi kazandıracak olan Atapark Varlıbaş AVM projesini düzenlediği bir basın toplantısı ile tanıttı



75 bin metrekarelik alana kurulacak olan Atapark Varlıbaş AVM sosyal tesisleri ve mağazaları ile şimdiden Trabzon şehrinin sosyal merkezi olmaya aday.
 
Türk inşaat ve gayrimenkul sektörünün önde gelen firması VARYAP, birbiri ardına gerçekleştirdiği prestijli projelerine bir yenisini daha ekliyor. VARYAP, Trabzon´un merkezinde bulunan eski Tekel binasının 70 bin metrekarelik alanında kurulacak ve 10 sinema salonu, çocuk oyun alanı, 110 mağaza, 26 cafe ve restoran barındıracak Atapark Varlıbaş AVM ile Karadeniz'in en modern yaşam merkezine imza atıyor. Proje toplam yatırım miktarı 75 milyon dolar olan ve Mayıs 2010'da bitirilmesi planlanan Atapark Varlıbaş AVM 800 araçlık kapalı otopark, 4 bin metrekarelik hipermarketi ile Trabzon'a yeni bir soluk verecek. Atapark Varlıbaş AVM'nin 20 bin metrekaresi Trabzon Belediyesi'nin yeni hizmet binası olarak faaliyet gösterecek. 
 
Proje hakkında bilgi veren Varlıbaş Holding CEO'su Erdinç Varlıbaş,"Yaşama değer katmak için yıllar önce bir yola çıktık. Çıktığımız bu yolda yaşam sanatına başladığımız, tarihi 4000 yıllık antik çağlara dayanan Trabzon'a yepyeni bir merkez sunuyoruz. Doğu Karadeniz'in ekonomi ve ticaret merkezi Trabzon'un kültürünün, tarihi zenginliğinin ve ticaretinin altını çiziyoruz. İnanç ve hedeflerimiz doğrultusunda doğup büyüdüğümüz şehre böyle bir değer katmanın heyecanı içindeyiz. Karadeniz'in merkezi Trabzon, Trabzon'un merkezi Atapark Varlıbaş ekonomiyle, kültürle, ticaretle geleceğe açılıyor " diye konuştu.
 
Varyap Meridian, Galatasaray Seyrantepe Spor Kompleksi, Avrupa Yakası Adalet Sarayı gibi önemli projelere imza atan Varyap, Trabzon'a Atapark AVM ve Belediye Hizmet Binası ile yeni bir soluk kazandırıyor. Trabzon Belediyesi ile imzalanan sözleşme kapsamında arsa payı karşılığı belediyeye hizmet binası tahsis edilerek hayata geçirilen proje, Trabzon şehrinin merkezinde ve Atatürk Meydanı´na 1 km uzaklıkta bulunuyor. 70 bin metrekare alanda inşa edilen projenin 50 bin metrekaresini alışveriş merkezi, 20 bin metrekaresini Trabzon Belediye Hizmet Binası oluşturuyor. Alışveriş merkezinin 25 bin metrekaresi ise kiralanabilecek.
 
Atapark Varlıbaş AVM merkezde bir yaşam
 
Atapark Varlıbaş AVM Doğu Karadeniz'in gözbebeği Trabzon'un kalbinde bir alışveriş ve yaşam merkezi... Tekel Binası'nın tarihi yapısını ve modern dünyayı buluşturan mimari başyapıt Atapark Varlıbaş AVM, Trabzon'un merkezi Atapark Meydanı'nda Doğu Karadeniz halkının tüm ihtiyaçlarını karşıladığı merkezde çevre illerinde buluşma noktası olarak geleceğe açılıyor.Şehrin ticari kaynağının aktığı en önemli ve işlek iki caddesi Kahramanmaraş ve İnönü caddelerinin orta noktasındaki konumuyla Atapark Varlıbaş AVM dikkatleri üzerine çekiyor ve Karadeniz'de tek olmanın ve ayrıca merkezde tek kalacak olmanın haklı gururunu yaşıyor. Çevresindeki komşu illerde AVM eksikliği göz önüne alındığında Atapark Varlıbaş AVM'nin yüksek potansiyeli dikkat çekiyor. Çevresindeki 600.000 ve gündüz hareketliliğinden 1.000.000'a çıkan nüfusa, komşu ülkelerden gelen 10.000 turiste hizmet verecek Atapark Varlıbaş AVM çevresindeki yapılarla da fark yaratıyor.
 
Nüfus hareketliliğinin tam ortasında yer alan Atapark Varlıbaş AVM'nin etrafı önemli ticaret ve hizmet yapılarıyla çevrelenmiş durumda. Yeni Belediye Hizmet Binası, Trabzon Valiliği, Vergi Dairesi, Emniyet Müdürlüğü, Trabzon Numune Hastanesi ve Trabzon Lisesi Atapark meydanındaki önemli yapılardan birkaçı. Ayrıca Trabzonspor taraftarına hizmet etmek için, taraftarına 6 kez şampiyonluk armağan eden Trabzonspor'un evi Avni Aker Stadyumu'na yürüme mesafesinde. Belediye binasını da içinde barındıran ve yakında Trabzon'un meydanını değiştirecek Atapark Varlıbaş Alışveriş ve Yaşam Merkezi projesi 2010 yılı Mayıs ayında Trabzon'un yaşam ve ticaret merkezi olacak.

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

100 milyon $'lık AVM ile Karadeniz'i canlandıracak

VARYAP İnşaat, Trabzon'da yapacağı Atapark Varlıbaş Alışveriş Merkezi ile Karadeniz ekonomisini canlandırmayı hedefliyor. Karadeniz'in yıllarca ihmal edildiğini, Trabzon'da uzun yıllar devlet ya da özel sektör yatırımı yapılmadığını söyleyen Varlıbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, şehrin tam merkezinde yer alacak alışveriş merkezi ile komşu şehir ve ülkeler ile bölge ekonomisine canlılık kazandırmayı hedeflediklerini kaydetti. Arazi maliyeti ile birlikte 100 milyon dolara mal olacak Atapark Varlıbaş AVM projesinin 75 bin metrekare alanda yapıldığını ve arazi maliyeti hariç 75 milyon dolara mal olacağını söyledi. 2008 Mayıs ayında başladıkları alışveriş merkezinin 2010 Mayıs ayında tamamlanarak açılacağını söyleyen Varyap İnşaat CEO'su Erdinç Varlıbaş, "Projeyi öngördüğümüz tarihten daha önce teslim edeceğiz. Çünkü diğer bölgelerin aksine Karadeniz bölgesinde, özellikle Trabzon'da yaz aylarında AVM doluluk oranları çok yüksek oluyor. Bu nedenle projeyi öne çektik" diye konuştu. Proje içinde 110 mağaza, 26 cafe ve restoran, 800 araçlık otopark ve 4 bin metrekarelik hipermarket olacak.
Sabah

Trabzon'a Varlıbaş geliyor

Varyap, Trabzon´un merkezinde bulunan eski Tekel binasının 70 bin metrekarelik alanında kurmak için adım attığı Atapark Varlıbaş AVM ile Karadenizli'nin hayatını renklendirmeye hazırlanıyor

 "Karadeniz'in merkezi Trabzon, Trabzon'un merkezi Atapark Varlıbaş ekonomiyle, kültürle, ticaretle geleceğe açılıyor" diye konuşan Varlıbaş Holding CEO'su Erdinç Varlıbaş,  Mayıs 2010'da tamamlanması planlanan AVM'nin toplam yatırım bütçesini ise 75 milyon dolar olarak ifade etti.
Projede 10 sinema salonu, çocuk oyun alanı, 110 mağaza, 26 cafe ve restoran bulunacak. AVM'deki diğer donatılar ise 800 araçlık kapalı otopark, 4 bin metrekarelik hipermarket olacak.
Şehrin merkezinde ve Atatürk Meydanı'na 1 kilometre uzaklıkta bulunan Atapark Varlıbaş AVM, Trabzon Belediyesi ile imzalanan sözleşme kapsamında arsa payı karşılığı modeliyle harekete geçiriliyor. Anlaşma doğrultusunda projenin 50 bin metrekaresini alışveriş merkezi, 20 bin metrekaresini de Trabzon Belediyesi hizmet binası oluşturacak.
Milliyet


Geri Dön