19 / 03 / 2024

Ataşehir emlakta ikinci baharını yaşayacak!

Ataşehir emlakta ikinci baharını yaşayacak!

Gayrimenkul sektörünün dev firmalarının kentsel dönüşüm için gün saydığı Yenisahra ve Barbaros Mahallesi'nin imar planları onaylandı. Ataşehir emlakta ikinci baharını yaşayacak.



İstanbul Anadolu Yakası'nda Fikirtepe, Bağdat Caddesi ve Kartal'da yoğunlaşan kentsel dönüşüm hareketine yeni bir durak ekleniyor. Ataşehir'de yer alan Yenisahra ve Barbaros Mahallesinde kentsel dönüşümünde kritik kavşak nihayet geçildi. 2012 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi tarafından onaylanan Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı'nın mahkeme tarafından iptalinin ardından, yeni bir plan hazırlanmış ve İBB Meclisi tarafından Ekim 2014'te onaylanmıştı. Ancak, planın hukuki açıdan sorunlu olması nedeniyle 1/5000'lik planın yemlenmesi kararlaştırılmıştı. 1 yıldır İBB Meclisi'nin günde»mine gelmesi beklenen Yenisahra ve Barbaros mahallelerinin 1/5000'lik İmar Planları 18 Aralık'ta İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edildi. Ataşehir Belediyesi tarafından hazırlancak Yenisahra ve Barbaros mahallelerinin 1/1000'lik planlarının İBB Meclisi'ne onaylanmasının ardından bölgede yeni bir dönem de başlamış olacak.

 

HANGİ FİRMA NE YAPACAK

Yenisahra ve Barbaros mahallesinde uzun süredir kentsel dönüşüm çalışmaları yürüten inşaat firmaları, anlaşmaları sağlayıp tabelalarını asmıştı. İmar planlarının hazırlanmasını bekleyen müteahhitler, son 10 yılda gayrimenkul sektörünün gözde adreslerinden Ataşehir'e kazma vurmak için artık gün sayıyor. 

2016 yılının ilk yansından itibaren yıkım işlemlerinin başlamasının beklenildiği bölgede Sinpaş Yapı, 'ticari alan imarlı' 105 bin metrekarelik alanda 2 milyar liralık yatırımla 350 bin metrekare inşaat alanı planlıyor 40 bin metrekare alam ticari birimler için değerlendirmeyi düşünen Sinpaş, 65 bin metrekare alanda da rezidans inşa edecek. Yenisahra'da 238 bin metrekare büyüklüğündeki alanda, kentsel dönüşüm projesi geliştiren DKY İnşaat hak sahipleriyle büyük bölümüyle anlaştı. Ege Yapı Group bölgede 150 dönümlük arazide kentsel dönüşüm çalışması yürütüyor. Vartâş ise Alman ortağı Stern'le Yenisahra'da 120 dönüm arazi üzerinde 4 bin konut inşa etmeyi hedefliyor. Eroğlu, Başarır İnşaat, Platin Group, Mimtaş ve Bir Yapı da Yenisahra'da ofis açıp mülk sahipleri ile anlaşmaya varan ve binalara tabela asan firmalar arasında yer alıyor. 

Büyük Uzunlar ve Güneri İnşaat, Uluslararası İstanbul Finans Merkezi'ne komşu Barbaros Mahallesi'nde dönüşüm için çalışmalarını sürdürüyor.


PLANIN DETAYLARI 

Onaylanan planlarda en önemli değişiklik Yenisahra ve Barbaros Mahallesi'ne yükseklik sınırlaması getirilmesi.Bölgede minimum 4 kat maksimum 15 kat yüksekliğinde apartmanlara izin verilecek. Konut alanlarında emsal arsanın büyüklüğüne göre 1.25 ile 2.50 arasında değişiyor. Ticaret alanlarında da emsal 2.50'nin yükseklik ise 80 metrenin üzerine çıkamayacak. Konut ve ticaret alanlarında maksimum TAKS:0.30 olacak ve doğal zemin kotu üzerine çıkan kısımlarda TAKS değeri aşılamayacak. 


KONUT AĞIRLIKLI DÖNÜŞÜM

Ataşehir ilçe sınırları içerisinde kalan Yenisahra bölgesindeki eski yapıların malikleri dönüşüm için müteahhitlerle anlaşma yoluna gitmeye başladı. Bölgede faaliyet göstermesi beklenen firmalar tarafından çalışılan projelere bakıldığında, yeni inşa edilecek projelerin ağırlıklı olarak konut fonksiyonu barındıracağı, konut projelerinin ofis, mağaza ve sosyal tesisler ile de destekleneceği görülüyor. 

projesinde yüzde 30 peşinatla ve 36 ay sıfır faizle ev sahibi olmak mümkün. Peşin ödemelerde yüzde 15 indirim yapılıyor. 


YILIN SON FIRSATLARI

İnşaat firmaları, 2016'ya sayılı günler kala yılın son kampanyalarını konut alıcılarına sunuyor. Peşin alımlarda yüzde 15'e varan indirim, sıfır peşinat, teslimde öde, vade öteleme, vade farksız taksit ödeme gibi kampanyalarla konut sahibi olmak için geri sayım başladı: 


METROPARK: Teknik Yapı'nın Halkalı'da hayata geçirdiği projede peşin ödemelerde yüzde 15 indirim yapılırken, 36 ay sıfır faiz ve yüzde 1 peşinat seçeneği de sunuluyor. 


ADAM KULE: Dap Yapı'nın Maltepe'deki projesinde 48 ay vade farksız ödeme imkanı bulunuyor. Peşinat 2016'da alınırken, firma tarafından 12 ay taksit desteği veriliyor. 


NUROL PARK; Nurol GYO'nun Güneşli'de hayata geçirdiği projede ister peşin fiyatına yüzde 10 indirim, ister 0 peşinat, ister 0 faiz ile 50 ay vade fırsatı sunuluyor. 


PEGA KARTAL: Ege Yapı projesinde 60 ay yüzde 0 faiz ya da 5.000 TL peşinat ve 120 ay yüzde 0.89 faiz oranından yararlanarak ev sahibi olunabiliyor. 


KÖYCEĞİZ: Sinpaş Yapı'nın Sancaktepe'de projesinde peşin ödemelerde yüzde 20 iskonto uygulanıyor. Aynca, 48 ay vade farksız ödeme seçeneği de sunuluyor. 


ROYAL GARDEN KARTAL: Royal Group'un projesinde peşinde yüzde 20 indirim, vadeli alımlarda ise fark alınmadan 60 aya kadar vade seçeneği sunuluyor. 


MANZARA ADALAR: İŞ GYO'nun Kartal projesinde peşin ödemelerde yüzde 10 indirim yapılıyor. Yüzde 1 peşinat ile 36 ay faiz izsiz vade seçeneği de bulunuyor. 



Sözcü


Geri Dön