28 / 03 / 2024

Ataşehir, New York Times'ta!

Ataşehir, New York Times'ta!

New York Times (NYT) gazetesi, "dünyanın iki kıtasında adresleri olan tek kenti" olarak nitelediği İstanbul'da Ataşehir'in üzerinde durdu



New York Times (NYT) gazetesi, "dünyanın iki kıtasında adresleri olan tek kenti" olarak nitelediği İstanbul'da Ataşehir'in üzerinde durdu. Gazetenin `Kentsel bir vaha, belgelenebilir yeşillik büyüyük İstanbul'da başlığıyla yaptığı haberde hükümetin İstanbul'u yeni bir finansman merkezi haline getirmek istediğine, bu çerçevede Merkez Bankası, devlet bankaları, SPK ve BDDK'nın Ataşehir'de arsa aldıklarına işaret edildi

2 kıtada adresi olan tek kent
Bu girişimin İstanbul yakaları hakkındaki tercihte de bir değişim yarattığına dikkat çekilen haberde, "Dünyanın iki kıtasında adresleri olan tek kenti İstanbul'da yabancıların emlak ilgisi, şimdiye kadar daha yeni olan Asya tarafından çok tarihi Avrupa tarafına odaklandı.
Bu tercih değişebilir. Çekirdeğinde yeni bir finansal merkezi ile Ataşehir havalanmak üzere gibi görünüyor" şeklindeki ifadelerine yer verildi.

Varyap'a da yer verildi
Colliers International'ın İstanbul bürosundan emlak uzmanı Andrew Rohr ise yaptığı değerlendirmede, "Türk hükümeti, hala Ankara'da bulunan tüm başlıca finansal kurumların, İstanbul'un Asya tarafına taşınması planlarını destekliyor" dedi.Ayrıca, Ataşehir'deki yeni projeler hakkında bilgiler verilirken, röportajların da yapıldığı haberde Varyap Meridian projesi üzerinde durduruldu.
Beş kuleden oluşan proje hakkında ayrıntılı bilgilerin ortaya konulduğu haberde Varyap CEO'su Erdinç Varlıbaş'ın da görüşlerine yer verildi. Varlıbaş'ın New York Times daki açıklaması, "Üç devlet bankası, Merkez Bankası, piyasa sermaye kurulu, bankacılık düzenleme ve denetleme kurulu, hepsi burada, Ataşehir'de arsa aldı' şeklinde oldu. 
NYT'nin haberinde İstanbul ile ilgili bilgilere de yer verildi. 13-15 milyon nüfuslu kent halkının yüzde 60'ının 30 yaş altında olduğunun ifade edildiği haberde bu, ileriye doğru güçlü konut talebinin habercisi olarak değerlendirildi.

NYT NE DEDİ?
ARTIK ASYA YAKASI İLGİ GÖREBİLİR
Emlakçılar, dünyanın iki kıtasında adresleri olan tek kent olan İstanbul'un daha çok Avrupa tarafıyla ilgileniyordu. Ancak, bu tercih bundan sonra değişecek.

ATAŞEHİR HAVALANMAK?ÜZERE
Hükümet, İstanbul'u yeni bir finansman merkezi haline getirmek istiyor. Bu çerçevede Merkez Bankası, devlet bankaları, SPK ve BDDK'nın Ataşehir'de arsa alıyor. Göbeğinde yeni bir finansal merkezi ile Ataşehir havalanmak üzere gibi görünüyor.
Tebernüş Kireçci


Geri Dön