19 / 03 / 2024

Ataşehir; ofis, konut ve otel yatırımlarının gözde merkezi!

Ataşehir; ofis, konut ve otel yatırımlarının gözde merkezi!

Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği TDUB, Anadolu yakasının yükselen değeri Ataşehir'i mercek altına aldı. TDUB'un araştırması, Ataşehir'in daha da değerleneceğini ve yeni yatırımlar için önemli fırsatlar barındırdığını ortaya koyuyor.



Gayrimenkul değerleme uzmanlarının çatı kuruluşu Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği TDUB Genel Sekreteri Doruk Karşı, İstanbul Ataşehir'de yapımı devam eden Finans Merkezi inşaatı ve Metropol İstanbul konut, AVM ve ofis projesinin bölgenin çehresini değiştireceğini belirtiyor. 110 dönüm arazi üzerinde kurulacak olan Atapark projesinin ise ihale aşamasına geldiğini kaydeden Karşı, Ataşehir Belediyesi'nin karşı çıktığı Harem otogarının bölgeye taşınmasının da gündemde olduğunu, ancak bölgede trafik yoğunluğunu daha da artıracak proje için alternatif bölge arayışlarının da sürdüğünü ifade ediyor.


Doğu Ataşehir yerleşiminin devamında geliştirilen Batı Ataşehir'in ciddi ölçekte yeni konut stoğu arzı sağladığını belirten Karşı, son yıllarda bölgede geliştirilen Finans Merkezi'nin ise bölgenin ticari açıdan gelişimine önemli bir katkı sağlayacağını ve Anadolu yakasının yeni ticari merkezi olacağını söylüyor. Kamunun öncelikli olarak kendi kullanımı için ofis alanı ürettiği bölgede geliştirici firmaların daha çok konut ve ofis alanları ürettiğine dikkat çeken Karşı, bununla birlikte perakende alanları ve konaklama alanlarının da geliştirildiğini belirtiyor. 2016’ya kadar üretilecek olan ofis stoğuyla birlikte Ataşehir'in Anadolu yakasının en önemli ofis bölgesi olacağını kaydeden Karşı, buna bağlı olarak bölgenin ulaşım altyapısının geliştirilmesine zaman içerisinde ihtiyaç duyulacağını ileri sürüyor.


Anadolu yakasının iş merkezi

Uluslararası Finans Merkezi ile değer kazanan Ataşehir'de ofis yatırımlarının hızla arttığını söyleyen Karşı, A sınıfı ofis projeleriyle bölgenin kurumsal şirketlerin gözdesi haline geldiğini belirtiyor. İstanbul Finans Merkezi'ne komşu olan Ataşehir'e son yıllarda birçok inşaat firmasının yatırım yaptığını ifade eden Karşı, kentsel dönüşüm projeleriyle de adı sıkça anılan Ataşehir'deki Barbaros Mahallesi ve Yenisahra'da önümüzdeki yıllarda ciddi gelişim gerçekleşeceğine vurgu yapıyor. Sektörün önde gelen firmaları tarafından yapılan projelerde kurumsal şirketlerin yerlerini almaya başladığını kaydeden Karşı, Ataşehir'e ilgi duyulmasının temel nedeninin Uluslararası Finans Merkezi'nin bölgeye kattığı değer olduğunun altını çiziyor. 


Bölgede ardı arkasına yeni konut projelerinin de yükseldiğini belirten Karşı, ticari yatırımların yapılan konut projelerini desteklediğini, bundan dolayı bölgede konuta olan talebin uzun süre canlı kalacağını ifade ediyor. Karşı, henüz tamamlanmamış olmasına rağmen Finans Merkezi'nin bölgenin değerlenmesine büyük katkı sağladığını belirtiyor. Diğer yandan, İstanbul Anadolu yakasının otel yatırımları açısından uzun yıllar ihmal edildiğini söyleyen Karşı, Finans Merkezi'nin inşasına paralel olarak bölgede otel yatırımlarının da ivme kazandığını, halihazırda önde gelen uluslararası markaların bölgede hizmet vermeye başladığını belirtiyor.


AVM'lerin de merkezi

Ataşehir sınırları içinde halihazırda Bulvar 216, Palladium, Optimum, Brandium, Novada ve Carrefour gibi birçok AVM'nin yer aldığını ifade eden Karşı, 2012'de inşasına başlanan Metropol İstanbul projesiyle Ataşehir'in Avrupa'nın en yüksek binalarından birine de ev sahipliği yapacağını belirtiyor. Üç yüksek kule ve 1.500'ün üzerinde bağımsız üniteden oluşan projenin rezidans, ofis, alışveriş merkezi, eğitim kurumu ve rekreasyon alanlarına ev sahipliği yapacağını söyleyen Karşı, projenin Türkiye'nin en büyük karma projelerinden biri olacağını kaydediyor.  


Ataşehir genel olarak değerlendirildiğinde ulaşım altyapısı, planlı yapılaşma ve Finans Merkezi'nin bölgenin güçlü yönleri, toplu taşıma ağlarının zayıflığının ise bölgenin zayıf yönü olduğunu dile getiren Karşı, ilçe sınırlarında yer alan çarpık yapılaşmaların yer aldığı kentsel dönüşüm alanlarının yeni yatırımcılar için fırsatlar barındırdığını söylüyor. Karşı, bölgedeki dikine yapılaşma oranının yüksek bir noktaya ulaştığını, artan nüfusu destekleyecek altyapı yatırımlarının hayata geçirilememesi halinde içinden çıkılması güç sorunların ortaya çıkabileceğini de dikkat çekiyor.    


Haber Bugün Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Ataşehir'in daha da değerleneceğini söyleyen TDUB Genel Sekreteri Karşı, Atapark projesinin ihale aşamasına geldiğini belirtti Doruk Karşı Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği (TDUB), Anadolu yakasının yükselen değeri Ataşehir'i mercek altına aldı. Genel Sekreter Doruk Karşı, yapımı süren Finans Merkezi ile yatırımcıların gözdesi konumuna yükselen Ataşehir'in daha da değerleneceğini ve yeni yatırımlar için önemli fırsatlar barındırdığını söyledi Karşı, Ataşehir'de yapımı devam eden Finans Merkezi inşaatı ve Metropol İstanbul konut, AVM ve ofis projesinin bölgenin çehresini değiştireceğini belirtti. 110 dönüm arazi üzerinde kurulacak olan Atapark projesinin ihale aşamasına geldiğini vurgulayan Karşı, Harem Otogarı'nın bölgeye taşınmasının gündemde olduğunu, alternatif bölge arayışlarının da sürdüğünü ifade etti. 


Bugün


Geri Dön