29 / 03 / 2024

Ataşehir’de 8 gecekondu yıkıldı!

Ataşehir’de 8 gecekondu yıkıldı!

Ataşehir’de Kurbağalıdere çevresinde bulunan gecekondular, derede süren ıslah çalışmaları çerçevesinde yıkıldı. Vatandaşların bir kısmı yıkıma tepki gösterirken, bazılarının da yıkılan binaların demirlerini toplamaya çalıştıkları görüldü.



Yenisahra İstanbul Caddesi üzerinde Kurbağalıdere çevresinde bulunan gecekondular, sabah saatlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler tarafından yıkıldı. Yıkım nedeni ile çevrede polis tarafından güvenlik önlemi alındı. Gecekondularda eşyalarını çıkarmayan bazı vatandaşların, eşyalarını çıkardıkları görüldü. Bu sırada bazı vatandaşlar, yıkıma tepki gösterdi. Belediye ekipleri gerekli önlemleri aldıktan sonra kepçe ile gecekonduları yıkmaya başladı.

 

Binaların yıkılması ile birlikte hurda toplayan bazı vatandaşlar ise harekete geçti. Vatandaşlar, bina enkazına girerek demir ve hurdaları topladı. Çalışmalar sonucunda 8 gecekondunun yıkıldığı öğrenildi.


Bugün


Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


ATAŞEHİR`de Kurbağlıdere`nin ıslah çalışmaları kapsamında dere kenarındaki gecekonduların yıkımına başlandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sık sık su taşkınlarına neden olan Kurbağlıdere`nin ıslah çalışmaları kapsamında Ataşehir Yenisahra Mahallesi İstanbul Caddesi üzerinde bazı gecekonduları yıkma kararı aldı. Bina sahiplerine enkaz bedeli ödeyerek boşaltmalarını isteyen belediye ekipleri, yıkım çalışmalarını başlattı. Yıkım nedeni ile çevrede polis tarafından güvenlik önlemi alındı. Gecekondularda eşyalarını çıkarmayan bazı vatandaşların, ekiplerin gelmesiyle eşyalarını çıkardıkları görüldü. Belediye ekipleri gerekli önlemleri aldıktan sonra kepçe ile gecekonduları yıkmaya başladı. Gecekonduların yıkılması ile birlikte hurda toplayan kişiler harekete geçti. Bu kişiler, yıkılan yerlere girerek demir ve hurdaları topladı. Bu sabah ki çalışmalar sonucunda 8 gecekondunun yıkıldığı öğrenildi.


Sözcü




Haber Evrensel Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı....


İstanbul Ataşehir'de Kurbağlıdere'nin ıslah çalışmaları kapsamında dere kenarındaki gecekonduların yıkımına başlandı. 


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sık sık su taşkınlarına neden olan Kurbağlıdere'nin ıslah çalışmaları kapsamında Ataşehir Yenisahra Mahallesi İstanbul Caddesi üzerinde bazı gecekonduları yıkma kararı aldı. Bina sahiplerine enkaz bedeli ödeyerek boşaltmalarını isteyen belediye ekipleri, yıkım çalışmalarını başlattı. Yıkım nedeni ile çevrede polis tarafından güvenlik önlemi alındı. 


Gecekondularda eşyalarını çıkarmayan bazı vatandaşların, ekiplerin gelmesiyle eşyalarını çıkardıkları görüldü. Belediye ekipleri gerekli önlemleri aldıktan sonra kepçe ile gecekonduları yıkmaya başladı. Gecekonduların yıkılması ile birlikte hurda toplayan kişiler harekete geçti. Bu kişiler, yıkılan yerlere girerek demir ve hurdaları topladı. Bu sabah ki çalışmalar sonucunda 8 gecekondunun yıkıldığı öğrenildi. 



Evrensel


Geri Dön