19 / 04 / 2024

Ataşehir ikinci el konut fiyatlarında yüzde 18 artış!

 Ataşehir ikinci el konut fiyatlarında yüzde 18 artış!

Ataşehir’de ikinci el konut fiyatlarında yüzde 18’lik bir artış görüldüğüne dikkat çeken Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, ikinci el kiralık stoğunun da neredeyse sıfıra yaklaştığını söyledi.



16 yıl önce uydu kent projesi olarak yerleşime açılan ve bugün İstanbul’un en önemli planlı yerleşime sahip ilçelerinden biri olan Ataşehir, yeni Finans Merkezi’nin bu bölgede kurulacak olmasıyla birlikte gerek birinci el, gerekse ikinci el konut piyasasında merkez halini aldı.


İstanbul Finans Merkezi’nin Ataşehir’de kurulacağının açıklanmasının ardından bölgede büyük hareketlilik yaşandığını belirten Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, bu hareketlilikle ikinci el konut fiyatlarında yüzde 18 artış görüldüğünü söyledi. 



  Ataşehir ikinci el konut fiyatlarında yüzde 18 artış!



İkinci el kiralık konut stoğu eriyor

Satılık konutlar için yaşanan bu artışın kiralarda da ciddi yükselişe neden olduğunu ifade eden Erilkun, “Kiralık konut stoğunun hızla eridiği Ataşehir’de Eylül 2012 – Kasım 2012 dönemi arasında kiralık konut fiyatlarında yüzde 5 oranında bir artış görülüyor. 2 ayda yaşanan bu hızlı yükseliş bile bölgenin gelecekteki potansiyelini işaret etmekte. Bu dönem itibarıyla Ataşehir’de 800 TL’nin altında kiralık konut bulmak mümkün değil” dedi.

Ataşehir’de birinci el konut projelerinde neredeyse yüzde 100’e yakın bir artış görüldüğünü ifade eden Erilkun, “Bu bölgede birinci el konut projelerinde neredeyse yüzde 100’e, ikinci el konut piyasalarında yüzde 18’e varan değer artışı, kiralamalarda son 2 ayda görülen yüzde 5 oranındaki ciddi tırmanış ve ikinci el kiralık stoğunun neredeyse sıfır noktasına yaklaşması bölgede çok kısa bir zaman içinde ticari (ofis) arayışı beraberinde getirecektir” dedi. 


Sadece ticari düşünmek yanlış olur

Ataşehir’i yalın bir ticari düşünceyle, yalnızca bugünkü potansiyeli ile değerlendirmenin yanlış olacağını vurgulayan Erilkun, “Çünkü Ataşehir, konumu, A plus projeleri ve Finans Merkezi ile temel hareket noktası olmakla birlikte başlayan bu ticari potansiyelini gelecekte de Türkiye’nin kalk noktalarından biri olarak sürdürecektir” şeklinde konuştu.


Şengül KIRMIZITAŞ



Geri Dön