19 / 03 / 2024

Ataşehir'de metrekare fiyatı 10 bin TL'ye ulaştı!

Ataşehir'de metrekare fiyatı 10 bin TL'ye ulaştı!

Ataşehir, İstanbul Finans Merkezi projesiyle dikkat çekti. Bölgede ofis projeleri hız kazanırken, çalışanlara yönelik konut projeleri de geliştiriliyor. Metrekare fiyatları 5 bin liradan başlıyor ve 10 bin liraya kadar yükseldiği yerler oluyor



İstanbul'un finans merkezi Ataşehir, emlak piyasasının en hızlı yükseldiği ilçelerden biri. İstanbul Finans Merkezi projesinin ilanıyla başlayan gelişim süreci, inşaatın başlamasıyla iyice hızlandı. Yaklaşık 30 bin kişinin çalışacağı İstanbul Finans Merkezi'nin ortaya çıkaracağı konut ihtiyacı ve sağlayacağı prim, bölgedeki markalı konut projelerini de artırdı. Fiyatlar ise metrekare bazında 5 bin lira ile 10 bin lira arasına çıktı. 


Konut ve ofis projeleri

Ataşehir. Anadolu yakasının en büyük kentleşme projelerinden biri olarak göze çarpıyor. 

İnşaat sektörünün en büyük oyuncularının rekabet halinde olduğu Ataşehir, Anadolu yakasının Maslak'ı olarak yerli yatırımcılar kadar yabancılar tarafından da takip ediliyor. 15 yıl önce uydukent projesi olarak yerleşime açılan Ataşehir, son yıllarda konut, otel, hastane ve alışveriş merkezi projelerinin hız kazandığı bir lokasyon oldu. Başta konut projeleri olmak üzere, Finans Merkezi ile ofis projeleri de bölgede talep görüyor. 

Finans merkezinde inşaat başlarken, projenin 3 yılda tamamlanması planlanıyor. Finans Merkezi ile bölgenin nüfusun artacağı göz önünde bulundurulduğunda, önümüzdeki dönemde AVM ve otel yatırımlarına da ev sahipliği yapacağı öngörülüyor. Ataşehir'de Ağaoğlu'ndan Teknik Yapı'ya, Emay İnşaat'tan Varyap'a birçok firma proje yapıyor. 


Brandium'da otel ve alışveriş merkezi iç içe

EMAY İnşaat tarafından inşa edilen Brandium Ataşehir'de yaşam geçen yıl başladı. Projede 1.150 konut bulunuyor. Tamamının rezidans hizmetinden faydalanacağı, deniz manzaralı 80 farklı daire tipi bulunuyor. Proje, 5 katta bir kat bahçeleri, 4 metreye yakın tavan yüksekliği, su konseptli yeşil alanlar, yürüyüş parkurları, yüzme havuzları, özel havuzlu teras katları, spor tesisi, kreş gibi yaşam alanlarının yanı sıra; otel, alışveriş merkezi ve home office projelerini de içeriyor. 29 Mart 2013'te açılan 4 katlı alışveriş ve yaşam merkezi de proje içerisinde yer alıyor. 


Atapark'a komşu olacak 

K Yapı ve Solid İnşaat işbirliği ile Doğu Ataşehir'de hayata geçirilen Trendist Ataşehir, 16 bloktan oluşuyor. Projede 820 adet konut bulunuyor. Trendist Ataşehir'de Ataşehirlileriııyararlanabileceği 43 adet farklı büyüklükte cadde mağaza da yer alıyor. Trendist Ataşehir projesi İstanbul'un en özgün konseptli kent parkı olarak tasarlanan Atapark'a da komşu olmaya hazırlanıyor. Atapark, 110 dönüm arazi içine tasarlanıyor. 


Sınırlı sayıda daire kaldı

VARYAP'IN Batı Ataşehir'de inşa ettiği Varyap Meridian'de yaşam Ocak 2012'de başladı. Şu anda projede sadece Varyap Grand Tower bloğunda kalan sınırlı sayıda dairenin satışı yapılıyor. Varyap ın TOKI ve Emlak Konut GYO ile hasılat paylaşım! modeli üzerinden hayata geçirmekte olduğu Türkiye'nin ilk büyük ekolojik karma konut projesi Varyap Mendıan. toplam 107 bin metrekarelik alanda inşa edildi. Varyap Meridian Satış oranı: %98 Kampanya: %50 peşin, kalan %50'si 24 ay firma kredisi Fiyat listesi: 250 bin dolar ile 1.2 milyon dolar arasında değişiyor. 


Vatan


Geri Dön