20 / 04 / 2024

Ataşehir'e Fikirtepe modeli isteniyor!

Ataşehir'e Fikirtepe modeli isteniyor!

Bir yanında gecekondular, bir tarafında lüks binalar... Ataşehir Belediye Başkanı İlgezdi,   Fikirtepe modelinin bu ilçe için de uygulanması istiyor



İstanbul"un en genç ilçesi Ataşehir... Ancak bu modern ilçeye yakışmayan birbirinden farklı iki görüntüsü var... Bir tarafta modern gökdelenlerle çevrilmiş düzgün yolları, geniş alışveriş imkanları sunan çarşıları, yeşil alanları ve lüks ulaşım araçlarıyla vatandaşların modern bir yaşam sürdükleri bölgeler, diğer yanda ise eski yıkık dökük evlerin yer aldığı gecekonduların oluşturduğu çarpık yapılaşma... Ataşehir"deki nüfusun bir kısmı gökdelenlerde yaşarken, diğerleri hizmet götürülmeyen, çamurlu yollardan geçerek derme çatma binalardan oluşan mahallelerde sorunlar içinde boğuşuyor. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi gibi ˜yerinde dönüşüm projeleri" ile kimseyi mağdur etmeden Ataşehir"i gecekondudan arındıracağını söyledi.

KİMSE MÜLKÜNÜ ALMIYOR

Başkan İlgezdi şunları söyledi: œHerkes Ataşehir"in ön yüzünü biliyor ama arkasında gecekondular ağırlıkta. Biz tüm ilçenin finans merkezi sıfatına layık olmasını istiyoruz. 1/5000"lik planlarımız büyükşehirden çıkarsa gecekondu bırakmayacağız. Arka mahalleler de gelişimden yararlanacak. Zaten hiçbir gecekondu sahibi mülkünü satmıyor, fiyatlar hızla tırmanıyor. Üsküdar, Ümraniye, Kadıköy ve Sancaktepe"den yer aldık. Planlı olan tek mahallemiz Ataşehir"in ön yüzü ve İçerenköy kısmıydı.

İKİ ÜNİVERSİTE MÜJDESİ

İstanbul Finans Merkezi"ne (İFM) ev sahipliği yapan Ataşehir, aynı zamanda eğitim ve sağlık merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Başkan İlgezdi, gecekonduların temizlenmesinin yanı sıra ilçeye iki üniversite ve bir kongre merkezinin yapılacağına da dikkati çekti.    

DÖRT İLçEDEN 4 SORUNLU MAHALLE  

Kentin en genç ilçesi olmasına rağmen dört eski ilçeden gecekonduların ağırlıkta olduğu sorunlu bölgeleri devraldıklarının altını çizen Başkan İlgezdi œKadıköy, Ümraniye, Üsküdar ve Sancaktepe"nin gecekonduları ve sorunlarıyla başbaşa kaldık. Ancak kısa süre içinde iki ayrı mahallede yerinde dönüşüm projesi ile gecekonduların yerine 5 bin yeni konut yapılacak.

400 gecekondunun bulunduğu Emekevler"de 1200 konutluk proje başlayacak.  Yenişehir tarafında da  TOKİ ile 4 bin 500 konut  üretecek. Yenişehir"de 1250 gecekondu var. 1050"si ile anlaşma sağladık. Diğerleriyle de anlaşmak üzereyiz diye konuştu.
Star/şženol Baştakar
 


Geri Dön