25 / 04 / 2024

Ataşehir'in imar sorunu mecliste!

Ataşehir'in imar sorunu mecliste!

İstanbul Milletvekili Onur Adıgüzel, İstanbul Ataşehir ilçesi sınırları içinde bulunan Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahallerinde yaşanan imar sorununu meclis gündemine taşıdı. Adıgüzel sorunların giderilmesi için çağrıda bulundu..



Ataşehir in imar sorunu mecliste!


İstanbul Milletvekili Onur Adıgüzel, İstanbul Ataşehir ilçesi sınırları içinde bulunan Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahallerinde yaşanan imar sorununu meclis gündemine taşıdı. 


Bu mahallelerdeki vatandaşların mağdur edildiğini dile getiren Adıgüzel, mahalle sakinlerinin gecekondularının bulunduğu arazilere kasıtlı olarak imar izni verilmediğine yönelik iddialar olduğunu belirtti.


Adıgüzel, "Mahallede yaşayan vatandaşlarımız, kendi gecekondularına 5 metre mesafedeki arazilere imar izni verilirken kendi arazilerine neden imar izni verilmediğini merak etmektedir. Çoğunlukla Alevi vatandaşlarımızın yaşadığı bir mahalle olması nedeniyle, vatandaşlarımız imar planının çıkarılmasının kasıtlı olduğunu düşünmektedir. 


Mahalle muhtarlarımız defalarca Büyükşehir Belediyesine ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığına başvurmalarına rağmen, ne yazık ki bir geri dönüş alamamışlardır. " diyerek yetkililere gereğinin yapılmasına ve mahalle sakinlerinin mağduriyetinin giderilmesine yönelik gerekli adımların atılması için çağrıda bulundu.




Geri Dön