23 / 04 / 2024

Atatepe Mimari Proje Yarışması sonuçlandı!

Atatepe Mimari Proje Yarışması sonuçlandı!

Anamur Atatepe Sosyal Merkezi ve Çevresi Ulusal Mimari Proje Yarışması sonuçlandı.Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe de yarışma ile yakından ilgilenerek değerlendirme sonrası ortaya çıkan projeleri tek tek inceledi.



Anamur Atatepe Sosyal Merkezi ve Çevresi Ulusal Mimari Proje Yarışması sonuçlandı. Anamur Belediye Başkanlığı tarafından "Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Mühendislik, Kentsel Tasarım Projeleri, Şehir ve Bölge Planlama ve Güzel Sanat Eserleri Yarışmaları Yönetmeliği" kuralları içinde "Serbest, Ulusal ve tek kademeli" olarak açılan yarışmada şartname satın alan 176 yarışmaeı adayının 128'i proje teslim etti. 

Teslim edilen projeler alanında uzman Jüri üyeleri tarafından değerlendirilirken Anamur Atatepe'ye uygulanacak projenin seçimi yapıldı. 18 Eylül 2014'te ilan edilen yarışma süreci jürinin seçimini tamamlamasıyla sona ererken dereceye giren isimler belli oldu; 1. Ödül: Ekip başı: Oya Eskiri Güvendi Ayça Yontarım 2. Ödül: Ekip başı: Kamil Kaptan Iuğba Bahar Yılmaz Pınar Ongun 3. Ödül: Ekip başı: Emre Şa ural Ramazan Avcı Fatih Yavuz Seden CinasalAvcı 1. Mansiyon Ekip başı: Murat Çetin Evin Eriş Mehmet Hamarat 2. Mansiyon İbrahim Eyüp 3. Mansiyon Ekip başı: Ervin Garip Banu Garip 4. Mansiyon Ekip başı: Damla Başaran Tuğba Tekin Ateş Şeyda Aytekin 5. Mansiyon Ekip başı: Taz-mer Başbuğ I lasan Özbay Baran İdil Yarışmanın kolokyumunun 10 Ocak 2015, Cumartesi günü saat 16:30'da Anamur'da yapılacağı duyuruldu. 

Kolokyum saatinin İstanbul ve Ankara'dan Gazipaşa havalimanı üzerinden Anamur'a ulaşmak isteyecek mimarların katılımına göre düzenlendiği belirtilen sonuç raporunda Gazipaşa havalimanından uçak saatlerinde Anamur'a düzenli servis çalıştığı da yer aldı. 

Projeler'ın Anamur Belediye Başkaıılığı'na ulaşmasının ardından toplanan Jüri değerlendirmede bulunurken Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe de yarışma ile yakından ilgilenerek değerlendirme sonrası ortaya çıkan projeleri tek tek inceledi. Yarışma'da ödül alan isimleri tebrik eden Başkan Mehmet Türe 'Anamur için büyük önem arz eden Atatepc'de uygulanacak olan proje için Ulusal bir yarışma gerçekleştirildiğini. oldukça büyük bir katılımın sağlandığını, Atatepe için en uygun ve en modenı projenin alanında uzman Jüri tarafından etkili bir değerlendirme süreci sonunda belirlendiğini' ifade eni. 

Başkan Mehmet Türe gece gündüz demeden aralıksız çalışarak yarışmayı sonuçlandıran Jüri üyelerini de tebrik ederken ilerleyen günlerde yarışmaya katılan tüm projelerin bir sergi ile halkın ziyaretine açılacağını belirtti. 


Yeni Mersin


Geri Dön