29 / 03 / 2024

Atatürk Barajı müteahhiti Ertuğrul Kurdoğlu son yolculuğuna uğurlanıyor!

Atatürk Barajı müteahhiti Ertuğrul Kurdoğlu son yolculuğuna uğurlanıyor!

GüNEYDOĞU Anadolu Bölgesi'ne hayat veren Atatürk Baraj' ı başta olmak üzere birçok projeye imza atan Ata Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Kurdoğlu, hayatını kaybetti.



GüNEYDOĞU Anadolu Bölgesi'ne hayat veren Atatürk Baraj'ı başta olmak üzere birçok projeye imza atan Ata Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Kurdoğlu, hayatını kaybetti. 


81 yaşında İstanbul'da vefat eden Ertuğrul Kurdoğlu için bugün saat 09:45'te kurucusu olduğu Ata Holdingin merkezinde bir veda töreni yapılacak. 


Kurdoğlu'nun naaşı, Teşvikiye Cami'nde kılınacak öğle namazına müteakip Ulus'taki aile mezarlığında defnedilecek. Evli ve ikisi erkek biri kız üç çocuk sahibi olan Ertuğrul Kurdoğlu, 1932 yılında Artvin'de doğdu. 


2 yıl erken bitirmişti Kurdoğlu, 1958-1961 yılları arasında Karayolları Samsun Bölgesi'nde Köprü Şefliği, 19611968 yılları arasında Aras TAŞ.'de Şantiye Şefliği, ElazığBingöl Demiryolu, Karayolu, Delice-Sungurlu-Çorum karayolu inşaatında Şantiye Şefliği görevlerinde bulundu. 1969 Mart ayında kurduğu Seri İnşaat ile 1969-1981 yılları arasında Gülüşkür Palu yolu, Ovacık yolu, Urfa şehir içi geçişi, Afşin Elbistan yolu, Elbistan Termik Santral alt yapı ve İdare binaları, Kırıkkale Rafineri, Alt yapı, Demiryolu inşaatı gibi pek çok projeye imza attı. 1983 yılında Palet, Seri, Enerji-Su firmaları birleşimiyle ortaya çıkan Ata İnşaat Ltd.Şti. 

Atatürk Barajı inşaatını üstlendi. 10 yılda tamamlanması planlanan projeyi 8 yılda tamamlayarak, dünyanın 4. büyük barajı olarak 1992'de devreye girmesini sağladı ve dünya çapında takdir topladı. 


Burger King'i getirdi Ertuğrul Kurdoğlu'nun kurucusu olduğu Ata Holding, aynı zamanda, Burger King, Sbarro, Popeyes, Arby's markalarının Türkiye lisans hakkı sahibi olan TAB Gıda, Fasdat Gıda Dağıtım, Ekur İnşaat, Ekmek Unlu Gıda, AtaKey, Ata Sancak, Ata İnşaat, Ata Yatırım, Escada, Tradesoft, Entegre Harç gibi şirketlerin de kurucuları arasında yer almıştı. 


Vatan Gazetesi 


Geri Dön