24 / 04 / 2024

Atatürk Havalimanı için imza kampanyası başlatıldı!

Atatürk Havalimanı için imza kampanyası başlatıldı!

İstanbul'da inşaatına başlanan üçüncü havalimanının 2018 yılında açılması planlanıyor. İnşaatı devam eden yeni havaalanı açıldığında Atatürk Havalimanı'nın kent ormanı olmasını isteyen Nurhan Çetinkaya bir imza kampanyası başlattı.




İstanbul'da inşaatına başlanan üçüncü havalimanının 2018 yılında açılması planlanıyor. İnşaatı devam eden yeni havaalanı açıldığında Atatürk Havalimanı'nın kent ormanı olmasını isteyen Nurhan Çetinkaya bir imza kampanyası başlattı. Change.org üzerinden başlatılan imza kampanyasına 8 bin 593 kişi destek verdi. Atatürk Havalimanı için atılan imzalar; Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne teslim edilecek.


Atatürk Havalimanı kapatılacak

Ulaştırma Bakanlığı, hafta sonu 3’üncü havalimanının açılmasıyla birlikte Atatürk Havalimanı’nın (AHL) kapatılacağını, sadece genel havacılık, müstakil kargo ve eğitim, bakım-onarım faaliyetleri için hizmette tutulacağını açıklamıştı. 


İmza kampanyasını başlatan Nurhan Cetinkaya yapılan açıklama şu şekilde;

2018 yılında yeni havalimanı kısmen açılacak, 2022’de tamamen devreye girer. Atatürk Havalimanı kapatılacak. Bal tadında bir arazi, dümdüz. Yarın çok geç olacak! Erken kalkan yol alır. Haydi biz şimdiden çalışmalara başlayalım, Atatürk Havalimanı’nın arazisi "KENT ORMANI" olmalı.

Bunu kamuoyuna yayalım, konunun uzmanı kişilerden görüş alalım. Her şey bittikten sonra yapılan eylem, örgütlenme, hukuk zaman kaybından öte gitmez. Şimdi harekete geçme zamanı.


İmzaların teslim edileceği kurumlar; Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi.




Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com




Geri Dön